03 / 05 / 2024

UN Ro-Ro İtalyan limanının yüzde 60’ını aldı!

UN Ro-Ro İtalyan limanının yüzde 60’ını aldı!

UN Ro-Ro, 1994 yılından beri kullandığı İtalya’ nın Triese Limanı’ ndaki Samer Seaport Terminali’ ni sonunda satın aldı. TIR’ ların trenle geçişi için de yatırım planlanıyor....




TÜRKİYE’nin önemli Ro-Ro taşımacılık şirketlerinden U.N Ro-Ro, 1994 yılından beri kullandığı İtalya’nın Triese Limanı’ndaki Samer Seaport Terminali’nin yüzde 60’nı satın aldı. U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, “Kapasitesinin genişletilmesi için 8,5 milyon Euro’luk bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. En büyük yatırım kalemimiz de tren yatırımı olacak” dedi. U.N Ro-Ro’nun davetlisi olarak İtalya’da katıldığımız imza törenine Türk ve İtalyan yetkililer katıldı. Gümüşoğlu, anlaşmanın önemli bir yatırımın ötesinde Türkiye’den yola çıkan yük TIR’ları için de önemli avantaj sağlayacağını söyledi.


Ek yatırım planımız bulunuyor


Türk TIR’larının Orta Avrupa ülkelerine kesintisiz ulaştırmayı hedeflediklarini belirten Gümüşoğlu, şunları söyledi: “Biz bu terminali aldıktan sonra buraya bir tren yatırımı yapmayı düşünüyoruz. Raylar ve gerekli ekipmanların tamamlanmasının ardından gemiden gelen TIR’lar burada trene yüklenip, Avrupa ülkelerine bağlayıp nakliyeci firma o noktadan ihracat ürünlerini alsın.”


Ticaret tekrar artacak


AVRUPA’nın her noktasına trenle ulaşılacağını anlatan Gümüşoğlu, “2008’de Avrupa’da yaşanan krizle birlikte ihracatta bir gerileme olmuştu. Ancak biz 2014’ten sonra rakamlarda bir çıkışın olacağını öngörüyoruz. Avrupa ülkeleriyle işbirliğimizin yeniden artacağını düşünüyoruz. Bu artışı bugünkü kamyonlarla karışlayamayız. Yeni yatırımlar ve yeni sistemlerle bu artışı karşılayabiliriz” diye konuştu.


Sadece işimize bakıyoruz


U.N Ro-Ro firmasının satışına ilişkin iddiaları ile ilgili sorularını da yanıtlayan şirket CEO’su Gümüşoğlu, “Bir fon şirketi olduğunuz zaman bu tür duyumlar ortaya çıkabilir. Biz duyumlar üzerine yorumlar yapmıyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Eğer ortaklarımız böyle bir satış sürecine çıkmayı düşünürlerse herkese zamanında duyurulur. Biz bunu kamuoyundan saklamayız” dedi.


Çilem Kaya/Hürriyet


Geri Dön