03 / 05 / 2024

İzmir Limanı yeni imar planı onaylandımı

İzmir Limanı yeni imar planı onaylandımı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca 2012’de kruvaziyer ve yük limanı olarak ikiye ayrılan İzmir Limanı’nın yeni imar planına Büyükşehir’den de olumlu görüş geldi.

Folkart Nova satışa çıktı! Folkart Vega’ya komşu 176 konutluk yeni proje! 

Folkart’ın İzmir’in yeni kent merkezinde hayata geçirdiği projesi Nova’da satışlar başladı. Folkart Vega’nın komşusu Folkart Nova projesi  yaklaşık 2 milyar Türk Lirası yatırım değerine sahip...

Merkez Yaşam Konak satışta! İZKA'dan İzmir'e 347 konutluk yeni proje!

"İzmir'in yeni sembolü kazandırmak için tasarlandı" sloganıyla tanıtılan Merkez Yaşam Konak projesi satışa çıktı. Lansmana özel avantajların sunulduğu projede 347 konut yer alıyor...

Antik Grup'tan İzmir'e 4 yeni proje!

İnşaat yatırımlarına devam eden Antik Grup, İzmir'de yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Antik Grup İnşaat İzmir yeni kent merkezinde 2 gökdelen projesi,  Yeşilyurt’ta konut projesi, Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

Avcılar Next'te ön talep toplanıyor! Yeni proje!

İzmir’i “yeni nesil yatırım” konsepti ile tanıştırmayı planlayan Avcılar Next projesinde ön talep dönemi başladı. Projeden 5 bin TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor.

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Odak Grubu Rusya’da yeni projeler yapacak!

Akdeniz’in en büyük AVM’sini Antalya’da açan Odak Grubu, bir süredir faaliyet göstermediği Rusya’da ve İzmir’de yeni projelere hazırlanıyor...

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

Katal İnşaat Menemen projesi ile 262 konut geliyor! Yeni proje!

Katal İnşaat, İzmir'de yeni konut projesine başlıyor. 262 konuttan meydana gelecek projesi için kolları sıvayan Katal İnşaat, daireleri 2021'de teslim edecek..

Denizli-İzmir Limanı demiryolu projesi meclis gündeminde!

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Yücesoy İzmir Statü Evleri 220 bin TL'ye! Yeni Proje!

Yücesoy Mühendislik İzmir'de yeni projeye hazırlanıyor. İlk kez reklamlarda duyurulan "Statü Yücesoy" projesi "Statü evin fiyatıyla değil, kalitesiyle ölçülür" sloganıyla basına tanıtılıyor.

İzmir'de AVM sayısı artıyor!

İzmir'de alışveriş merkezi sayısı gün geçtikçe artıyor. İzmir'de, yeni yatırımların devreye girmesi ile 3 yıl içinde bu rakamın 812 bin metrekareye ulaşması bekleniyor. 

İzmir’de yeni Mobilya İhtisas Sanayileri kurulacak!

Başbakan Binali Yıldırım, Karabağlar Mobilyacılar Sitesi’nde incelemelerde bulundu. Yıldırım, İzmir’de yeni Mobilya İhtisas Sanayileri’nin kurulması için çalışmaların başlayacağını müjdeledi.

İzmir Limanı yeni imar planı onaylandımı Haberi

İzmir Limanı yeni imar planı onaylandımı

Daha önceki plana kruvaziyer limanına 96 bin metrekare AVM yapılmasına imkan verdiği için itiraz eden Başkan Aziz Kocaoğlu, yeni planla ilgili ön inceleme yaptığını belirterek, şöyle dedi: 


“4 bin 500 metrekare ticari alan, 34 bin metrekare otel, 3 bin 500 metrekare kongre merkezi, 3 bin metrekare de idare bina yapılacak. Kentin otel ve kongre merkezine ihtiyacı var. İtirazım olmaz....