28 / 04 / 2024

İzmir Limontepe rant

İzmir Limontepe rant

İzmir'in Karabağlar ilçesi sınırları içinde kalan 540 hektarlık alanın kentsel dönüşüme açılmasına ilişkin kaygılarını paylaşan yurttaşlar, "Buradaki tapusuz yurttaşların tapularının verilmesini, kiracıların da mağdur edilmemesini istiyoruz'' dedi.

Tunç Soyer: 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019'da göreve geldiği günden bugüne geçen 5 yıllık çalışma dönemine dair sunum yaptı. Başkan Soyer, 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik' dedi.

İzmir Dikili'de imar rantı iddiası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dikili’de 5 bin ve 25 ölçekli nazım imar planı çalışması gerçekleştirdi. Planlamayı yapan özel şirketin arsa sahiplerine para karşılığı imar rantı sağladığı öne sürüldü...

İzmir Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi!

Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden İzmir’e yaşanan göçler nedeniyle gecekondu yapılaşmayla kurulan ve eşsiz manzaraya sahip olan Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi yaşanıyor.

Kentsel dönüşümde rant kanunu olmalı!

KARABAĞLAR'DA seçim çalışmalarına devam eden CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, Salih Omurtak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Tahsin Tarhan: Ekonomi, rant ve inşaata dayalı hale dönüştü!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

Tahsin Tarhan: Rant ve inşaata dayalı ekonomi çökme noktasında!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

Esenler'de imara açılan alanlar rant kapısı olmamalı!

Esenler'de Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı 8 buçuk milyon metrekarelik askeri alanın ilçe belediyesine devredilmesiyle bazı kişi ve kuruluşlara rant oluşturulduğu öne sürüldü.

Kentsel dönüşüm bir rant kapısı değildir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde SABAH için yazdı. Güllüce, kentsel dönüşümün bir rant kapısı olmadığını belirterek, "Kapsamlı ve sabırlı çalışma gerek" dedi.

Adana CarreforSA imar planı değişikiğinde rant iddiaları!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, CarreforSA'daki imar değişikliğiyle 900 konutluk rantın oluştuğunu açıkladı.

Esas Holding'ten rant iddialarına yanıt geldi!

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan haberde Kartal Belediyesi'nin imar planı değişikliği ile Şevket ve Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Esas Holding’e 300 milyon TL’lik rant sağladığı iddia edildi.

Bursa'daki kentsel dönüşümde rant yok!

Kentsel dönüşümde rant olmadığını, aksini iddia edenlerle her platformda kamuoyuna açık bir şekilde tartışabileceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın 0.50 emsal artışı yöntemiyle yenileneceğini söyledi.

Karabağlar kentsel dönüşüm imar planı askıda!

İzmir Karabağlar İlçesi, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahallelerini kapsayan imar planı askıya çıktı...

Serdar Sayan: Rant üretecek arsalar bitiyor!

Türkiye’de daha önce iki kez yaşanan ‘sanayisizleşme’ benzeri bir sürecin yaşandığını anlatan Prof. Dr. Serdar Sayan, “İnşaat bir köpük ve buradan rant yaratıp dağıtarak oluşturulan büyüme süreci sürdürülebilir değil” dedi.

İzmir Limontepe rant Haberi

İzmir Limontepe rant

İzmir'in Karabağlar ilçesi sınırları içinde kalan 540 hektarlık alanın kentsel dönüşüme açılmasına ilişkin kaygılarını paylaşan yurttaşlar, "Bize danışarak yerinde dönüştürülürse karşı değiliz. Buradaki tapusuz yurttaşların tapularının verilmesini, kiracıların da mağdur edilmemesini istiyoruz. Haklarımızı biliyoruz, kentsel dönüşümle ilgili toplantılara, eğitimlere katıldık. Şeffaf bir protokol yapılırsa kabul edebiliriz" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Riskli Alan" olduğu gerekçesiyle 31 Aralık 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanarak bölge kentsel dönüşüme açıldı. Bu alanın mühendislik hizmeti almadığı, bina kalite ve yaşlarının yetersiz olduğu, binaların ekonomik ömrünü yitirdiği ve herhangi bir afet durumunda ise müdahale imkanı çarpık yeıieşemeden dolayı çok zor olduğu tespit edildiği gerekçesiyle, 17 bin 273 hak sahibine 14 Nisan 2014'te tebligatlar gönderildi. Yurttaşlar kentsel dönüşümü şartlı kabul ediyor Limontepe, Ali Fuat Erdem,...