28 / 04 / 2024

Tunç Soyer: 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik'

Tunç Soyer: 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019'da göreve geldiği günden bugüne geçen 5 yıllık çalışma dönemine dair sunum yaptı. Başkan Soyer, 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik' dedi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP  İzmir  İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıda, İzmir’in 5 yılını anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşmasındaki konu başlıkları şu şekilde:

"ÜÇ METRO HATTI İNŞA EDİLDİ"

Narlıdere Metrosu’ na ilişkin konuşan Tunç Soyer “Cumhuriyet bize diyor ki ‘Bu ülkeyi demir ağlarla öreceğiz’. Biz de İzmir’i 5 senede demir ağlarla ördük. Hafızamızı biraz yoklayalım. Bu kentte ne zaman 3 metro hattı aynı anda inşa edildi? Narlıdere Metrosu’nu yüzde 12 seviyesinde aldık. Finansmanını bulduk. İmzaları atsınlar diye saray erkanıyla mücadele ettik. Ve tamamladık. Şubat ayında açıyoruz" diye belirtti.

Çiğli Tramvayını sıfırdan başlattıklarını belirten Tunç Soyer projeye ilişkin ;temelini attık, finansmanını bulduk ve tamamladık. Onu da Şubat ayına açıyoruz" şeklinde konuştu.

Buca Metrosu’nu ise tüm engellere, açılan davalara, yaratılan spekülasyonlara, atılmayan imzalara ve ekonomik krize rağmen Buca’ya getirdiklerinedikkati çeken Tunç Soyer, "Temelini attık ve dün itibarıyla dev köstebek TBM’lerin 3 tanesi birden toprağın altına indi. Vaat ettiğimiz günde, vaat ettiğimiz biçimde, önümüzdeki dönemin ortalarında Buca Metrosunu da açacağız." diye kaydetti.

Tunç Soyer: Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik

"KENTİN RANTINI YEMEYE ÇALIŞAN KİMSEYE İZİN VERMEDİK" 

Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarına seslenen Tunç Soyer, "Biz pandemiye, iki büyük depreme, sellere, yangınlara, tsunamiye ve hatta denizin taşmasına rağmen asla mazeret üretmedik. Daima icraat ürettik. Her geçen gün çirkinleşen, sertleşen acımasız bir iktidarın karşısında dimdik durduk. Ekonomik krizin bileğini büktük. Demokrasi mücadelesinde daima en önde yürüdük. Zehirli gemileri geldikleri yere geri gönderdik. Buca’nın kalbinde eski cezaevi alanının Bucalı nefes alsın diye yeşil alan olmasını sağladık. Çeşme’yi katledecek bir rant projesini durdurduk. Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik. Her şeye rağmen sosyal yardımları 5 kat artırdık.” diye ifade etti.

"YEŞİL ALANLARI 5 SENEDE YÜZDE 60 ARTIRDIK"

“Meslek Fabrikası birimimizin çalışmalarıyla 36 kurs merkezinde, 224 farklı branşta binlerce kişiye ücretsiz mesleki ve teknik kurslar verdik. Ekmeği aslanın ağzından aldık, emekçiye teslim ettik. Şehrimizi temiz enerjinin başkenti haline getirdik. Eylem planlarımızla 377 şehir arasından Avrupa Birliği’nin İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu’na seçildik. Yeşil alanları beş senede yüzde 60 artırdık. Sokak toplayıcılarını istihdam edebilen ve bunu kamu kaynaklarını kullanmadan yapan ilk ve tek belediye olduk.”

Tunç Soyer: Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik

"165 PROJENİN 144’Ü TAMAMLANDI"

“Beni bu makama taşıyan ve yüzde 58’lik bir oyla seçilmemi sağlayan seçim beyannamemde 165 proje vaat etmişim. Bu kitapta bu projelerin akıbetini tek tek okuyabilirsiniz. Seçim vaatlerini bu kadar şeffaf bir şekilde masaya yatıran ikinci bir belediye başkanı yok. Bu kitapçıkta paralı trollerin ve bazı hizipçilerin yarattığı algılar yok. Burada sadece olgular ve gerçekler var. 165 vaadim olmuş, 144’ünü tamamlamışız. 14’ünü kısmen tamamlamışız. Yedisini de büyük oranda hükümetin taş koyması nedeniyle yapamamışız. Buna karşılık 15 ilave projeye başlamışız ve tamamlamışız.”

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşını duyurdu: 11 bin TL'nin üstüne çıkar!

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan Yap-İşlet-Devret açıklaması!

Asgari ücretliler ile memurlar arasındaki maaş farkı 23 bin TL'yi aşabilir! SON DAKİKA! 


Geri Dön