02 / 05 / 2024

izmir Lübbey sit alanı

izmir Lübbey sit alanı

İzmir'in Ödemiş ilçesi Lübbey köyü kentsel SİT alanı ilan edildi. Lübbey için Koruma Amaçlı İmar Planı yapılacak.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Arsanın sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sit alanı olduğu nerden öğrenilir?

Arsa konusunda önemli bir konu olan sit alanı, çoğu gayrimenkul işlemlerinde merak edilmektedir. Arsanın sit alanı dahilinde olması, arsa sahiplerini ilgilendirmektedir. Peki sit alanı nedir, arsa sit alanı olduğunda ne olur? İşte buna benzer tüm merak edilen soruların yanıtları haberin devamında…

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Murat Kurum'dan sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt verdi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Kapadokya'da son 2 yılda 310 izinsiz yapı yıkıldı!

Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kapadokya'da 2019 ve 2020 yılında sit alanı içindeki izinsiz 310 yapının yıkımının yapıldığını 234 yapının daha yıkılacağını söyledi.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Bitlis'teki 'Sodalı Göl' doğal sit alanı olarak tescil edildi!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan "Sodalı Göl", doğal sit, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı oldu.

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Murat Kurum: Dipsiz Göl doğal sit alanı ilan edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Gümüşhane'de "Dipsiz Göl" olarak anılan bölgenin doğal sit alanı ilan edileceğini söyledi.

izmir Lübbey sit alanı Haberi

izmir Lübbey sit alanı

İzmir'in Ödemiş ilçesi Lübbey köyü kentsel SİT alanı ilan edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Başkan Erdoğan, köyde incelemelerde bulundu.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre Bakan Ersoy, sit alanı ilan edilen Lübbey için Koruma Amaçlı İmar Planı yapacaklarını açıkladı. Ersoy, çalışmalar tamamlandığında bölgenin örnek teşkil edeceğini söyledi.

5 kişinin yaşadığı 'hayalet köy' olarak bilinen Lübbey'in tarihi dokusu nedeniyle çalışmalara başlanacak. Evleri eski olan vatandaşların yaşadığı zorluklar...