05 / 05 / 2024

İzmir - Manisa yolu tünel

İzmir - Manisa yolu tünel

Bakan Binali Yıldırım, Evliya Çelebi'nin hatıralarında "korkunç Sabuncubeli" diye andığı İzmir - Manisa yolunu tünellerle devre dışı bıraktıklarını belirterek, İzmir Manisa birbiriyle adeta birleşmiş bir şehre dönüşecek" dedi...

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul, Antalya, İzmir, Manisa, Trabzon, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Mersin, Sivas, ve Yozgat'ta bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İller Bankası 9 ildeki 27 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade fırsatı!

İller Bankası, Ankara, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla illlerinde yer alan 27 adet arsayı satıyor. Peki 9 ilde yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine fatura gelenler dikkat! Paralarınız o tarihe kadar geri ödenecek!

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine elektrik faturası gelenler eğer 16 gün içerisinde bunu yaparsa fatura ödemelerinin yarısı (maksimum 50 liraya kadar) geri ödenecek.

18 il için acele kamulaştırma kararı!

Adana, Osmaniye, Kayseri, Ankara, Bartın, Bilecik, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Manisa, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Manisa, Mersin, Zonguldak sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Manisa'da sanayi imarlı arsalara talep artıyor!

Ege'nin değerli bölgelerinden Manisa'da son zamanlarda imarlı arsalara rekor sayıda talep bulunuyor. İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ve Kuzey Ege Otoyolu gibi yatırımlar Manisa'ya olan ilgiyi artırdı. 

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesinin ihalesi mecliste!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir yüksek standartlı demiryolu projesi için yapılan ihale meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ortak akıl ile hazırlanması için çağrıda bulundu.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Manisa’da sönümleme başladı, depremler bitecek!

Manisa'da 22 Ocak Çarşamba günü meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden sonra 2 bin 750 artçı meydana geldi. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir meydana gelen sarsıntılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu...

Ege'nin kullanılmayan arazileri tarıma kazandırılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İzmir, Manisa ve Uşak'ta 45 bin 564 hektar alanda hayata geçirilen arazi toplulaştırma çalışmalarıyla kullanılamayan alanlar ekonomiye kazandırıyor.

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı'nı kapsamında yapılaşma mecliste!

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı'na ve planda bazı kıyıların, ormanlık alanların ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Ekmas Yapı İzmir ve Manisa'da projelere devam edecek!

Ekmas Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Ekmas Mavişehir'in ardından İzmir ve Manisa'da konut ve ticari alanlara yönelik projelere devam edeceklerini söylüyor.

İzmir - Manisa yolu tünel Haberi

İzmir - Manisa yolu tünel

İş makinesine bindi 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir - Manisa Karayolu'nun 21'inci kilometresinde inşaatı süren Sabuncubeli Tünelleri'nde incelemelerde bulundu. İş makinesine binerek bir süre kazı yaptı. 

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Sağ tüp 350 metre, sol tüp de 403 metre kazıldı. İki tünelin toplamı 8 bin 115 kilometreyi buluyor. Manisa ile İzmir arasında en zor bölge olan, en fazla virajların, rampaların olduğu bu bölümü by - pass ediyoruz, Sabuncubeli Tüneli'yle geçiyoruz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, tünellerin İzmir - Manisa arasını 10 -15 dakikaya düşüreceğini belirterek, şunları söyledi: "Programın biraz gerisindeyiz. Proje değişikliği yaptık. Tünel boyunu mecburen uzattık. Normal şartlarda her bir tünelin uzunluğu 2 bin 800 metreydi, 4 bin metreye uzattık. 3 yıl sonra açacağız. Bazen öyle bir zemine...