06 / 07 / 2024

İzmir marina kapasitesi

İzmir marina kapasitesi

Başbakan Binali Yıldırım'ın 35 İzmir projesi içinde yer alan 7 yat limanının tamamında alt yapı hazırlıklarını kapsayan proje ihalesi yapıldı. Buralarda çalışmalar sürerken 1600 yat kapasiteli Şifne, Turan ve Şakran yat limanlarının 2017'de yapım ihalesine çıkacağı öğrenildi.

Marina sektörü kirayı cirodan vermek istiyor!

Son beş yılda marina kapasitesi yüzde 24 büyüdü. Ancak pazardan hizmet alan tekne sayısındaki artış yüzde 5 ile sınırlı kaldı. Fazla kapasitenin sıkıntıya neden olacağına dikkat çeken marina sektörü, ciro üzerinden belirlenecek yüzde oranında kira vermek istiyor.

Yükselir Group İzmir'de marina ve golf oteli kuracak!

Avrupa’da yılın en başarılı enerji firması seçilen Yükselir Group, İzmir’de marina, golf oteli kuracak, rüzgar ve güneş enerjisi üzerine yatırımlar yapacak.

Üçkuyular Marina Kavşağı yeraltına alınıyor!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki alt geçidi inşaatını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Üçkuyular Marina kavşağındaki sıkışıklığın önüne geçecek ve Çeşme Otoyolu ile kesintisiz ulaşım sağlayacak karayolu alt geçidi için düğmeye bastı.

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin inşaat kapasitesi 20 milyon metrekare!

İzmir’in merkezi, “Yeni Kent Merkezi Projesi” ile kurulduğu yer olan Smyrna’ya dönüyor. 20 milyon metrekare inşaat kapasitesi olan bölge, toplam değeri 18 milyar doların üzerinde olan onlarca proje ile yeni baştan kuruluyor

Setur Yunanistan'da iki marina daha alacak!

Biri Yunanistan’da toplam 11 marinada 6 bin 58 yat bağlama kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük marina zincirlerinden Setur, Yunanistan’da 2 marinanın daha işletmesini almak üzere görüşmelere başladı.

Çeşme Marina sezonu açtı!

Marina İşletmeciliği dalında denizcilik sektörünün Oscar'ı kabul edilen Altın Çıpa Ödülü ve İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından "Yılın Turizm Yatırımcısı" Çeşme Marina'nın "Sezona Merhaba Partisi "ne yoğun bir ilgi vardı.

Viaport Marina 29 Mayıs’ta açılıyor!

Via Properties'in Tuzla’da hayata geçirdiği 1 milyar liralık Viaport Marina 29 Mayıs’ta açılıyor. 750 yat kapasitesi bulunan marinada yıllık kiralar ise 2 bin 800 Euro’dan başlıyor.

Marina yatırımlarının önü açılsın!

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İZFAŞ Boat Show İzmir - 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı kapsamında marina yatırımcılarını ve yöneticilerini biraraya getirdi.

Tuzla Marina kapılarını açmak için hazırlanıyor!

Tuzla Marina kapılarını açmak için hazırlanıyor. Tuzla Marina, Mart 2015'te hizmete açılacak. Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tuzla Marina'da 2.000 Tuzlalı istihdam edilecek.

Tuzla Marina 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak!

Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tuzla Marina, Mart 2015'te açılıyor. Marinada 2 bin kişi çalışacak. Tuzla Marina, Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olacak...

Tuzla Marina Mart 2015'te açılıyor!

Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tuzla Marina, Mart 2015'te açılıyor. Marinada 2 bin kişi çalışacak. Tuzla Marina'daki istihdam ve kariyer imkânından Tuzla'da oturanlar yararlanacak..

Abdülaziz Ediz: 5 yıl içerisinde İzmir'de yatak kapasitesi artacak!

İzmir'in turizmde kendisine yetebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen İl Kültür Turizm Müdür Abdülaziz Ediz, "5 yıl içerisinde kentteki yatak kapasitesi çok farklı bir seviyeye gelecek" dedi

Abdülaziz Ediz: İzmir'in yatak kapasitesi artacak!

İzmir'in turizmde kendisine yetebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen İl Kültür Turizm Müdür Abdülaziz Ediz, "5 yıl içerisinde kentteki yatak kapasitesi çok farklı bir seviyeye gelecek" dedi

İzmir marina kapasitesi Haberi

İzmir marina kapasitesi

Başbakan Binali Yıldırım'ın 35 projesi içinde yer alan 7 yat limanının tamamında alt yapıya yönelik hazırlıkları kapsayan proje ihalesi yapıldı. Marinalarda ÇED, imar ve oşinografi gibi çalışmalar hızla sürerken toplam 1600 yat kapasiteli Şifne, Turan ve Şakran yat limanlarının 2017'de yapım ihalesine çıkacağı öğrenildi. Böylece İzmir'deki 5 marinanın 1617 yatlık kapasitesine ek olarak 3 limanın da hizmete girmesiyle toplam kapasite 3 bin 217'ye çıkacak. 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'm da yakından takip ettiği çalışmalar kapsamında Ürkmez, Şifne, Çeşmealtı, Yeni Foça, Bayrakh, Şakran ve Özdere yat limanları Yap - İşlet Devret modeliyle hayata geçirilecek. 


EN BÜYÜĞÜ ÇEŞME'YE 

Yat limanlarında en büyük kapasite 700 yat ile Çeşme'de yapılacak olan Şifne limanına ait. İkinci sırada ise 500 yat kapasitesiyle Bayraklı'daki Turan Yat Limanı...