18 / 05 / 2024

İzmir Mavişehirde ruhsat iptalleri başladı

İzmir Mavişehirde ruhsat iptalleri başladı

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Kasım 2015'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ilk inşaat ruhsatı iptal kararı çıktı.

İzmir Mavişehir'de emlak vergisi isyanı!

İzmir Mavişehir'de yaşayan vatandaşlar emlak vergisinin yüksek olduğunu belirterek tepki gösterdi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında bölgedeki emlak vergilerini kaleme aldı.

İzmir'de büyük deprem bekleniyor mu?

İzmir'de dün peş peşe meydana gelen depremler vatandaşları tedirgin etti. İzmir sakinleri, şehirde büyük bir deprem beklenip beklenmediğini merak etmeye başladı. Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Ankara-İzmir Mavi Tren projesi mecliste!

Eskişehir kırsal alanlarında ulaşım sıkıntısı sonucu göçlerin artmasına ve Ankara-İzmir Mavi Tren projesinin Eskişehir'de hangi duraklardan geçeceğine ilişkin yazılı soru önergesi hazırlandı..

Portmarin Mavişehir'de 3,5 milyon TL'ye! Yeni proje!

İzmir Mavişehir mevkiinde hayata geçirilen Portmarin Mavişehir projesinde 117 daire yer alıyor. Fiyatların 3,5 milyon TL'den başladığı proje Katal İnşaat imzasını taşıyor. 

Livin İzmir Mavişehir fiyatları Şubat 2018!

Livin İzmir Mavişehir fiyatları 630 bin TL'den başlıyor. Projenin ilk etabında 366 konut ve 33 ticari birim bulunuyor. 

İzmir'e 67 bin yeni konut geliyor!

Kentsel dönüşüm hamlesi ile yeni bir yapılaşma sürecine giren İzmir'de yapı ruhsatı alınan konut sayısı 67 bin 41 oldu..

İller Bankası ve Çevre Şehircilik'ten Aziz Kocaoğlu'na yanıt!

İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkmasını eleştiren Aziz Kocaoğlu'na İller Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Aziz Kocaoğlu: İzmir’i İstanbul’a benzetmeyin!

İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkması Başkan Aziz Kocaoğlu’nu isyan ettirdi. Başkan Kocaoğlu ‘Yazıktır bu kente’ diyerek tepkisini gösterdi.

Yüksek Mühendis Mimar Mehmet Ali Cabı vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1954 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Mehmet Ali Cabı hayatını kaybetti. Mehmet Ali Cabı'nın cenazesi yarın İzmir Mavişehir Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak öğle namazını takiben kaldırılacak.

Emlak Konut Mavişehir Evleri değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir Mavişehir (Emlak Konut Mavişehir Evleri) değerleme raporunu yayınladı.

İzmir Mavişehir’de ruhsat iptalleri başladı!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Kasım 2015'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ilk inşaat ruhsatı iptal kararı çıktı.

Reysaş GYO yapı ruhsatı aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İzmir Menderes'te Lojistik Depo inşaatı yapımı için yapı ruhsatı aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Mavişehir'de planlar tutmuyor!

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, Mavişehir bölgesi imar planı kaosu 12 yıldır aşılamadı. Revizyon ve onaylanmayan planlar hariç 5 ayrı imar planının yürütmesi durduruldu. Durum hâlâ belirsiz...

İzmir Mavişehirde ruhsat iptalleri başladı Haberi

İzmir Mavişehirde ruhsat iptalleri başladı

İzmir’de imar planı kaosunu 12 yıldır aşamayan Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir’de, İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Kasım 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ilk inşaat ruhsatı iptal kararı çıktı. Henüz inşaata fiilen başlanmayan ruhsat için verilen karardan sonra gözler inşaatı süren veya bitmiş yapıların ne olacağına çevrildi.


Mavişehir’de revizyona uğrayan, onaylanmayan planlar hariç, 2003 yılından bugüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı toplam 5 imar planının mahkeme kararıyla durduruldu veya iptal edildi. En son İzmir 2. İdare Mahkemesi 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar planlarını Kasım 2015 tarihinde iptal etti. Planlar yürürlükteyken alınan inşaat ruhsatlarının ne olacağı tartışma konusu oldu. 


İzmir 4. İdare Mahkemesi’nden çıkan yeni bir karar,...