13 / 05 / 2024

izmir mezarlık yenileme çalışmaları

izmir mezarlık yenileme çalışmaları

Kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak ve yeni gömü alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer bir yandan da yılların etkisiyle bozulan mezarlık duvarlarını yeniliyor.

1941 yılında Taksim'deki eski mezarlık arsaları satılık!

1941 yılında Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda yer alan eski mezarlık arsaları belediye tarafından satılığa çıkarılmış.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

İBB'den 'Suriyelilere Özel Mezarlık' iddiasına yalanlama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’da Suriyelilere Özel Mezarlık Alanı” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili açıklama yaptı. İşte İBB'nin o açıklaması...

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Şile Kömürlük mezarlık alanına ilişkin imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kömürlük Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Kudüs’te yeraltına 24 bin kapasiteli katlı mezarlık inşa edilecek!

İsrail, Kudüs’te mezarlık sorunu için çözüm arıyor. Kudüs’te yeraltına 24 bin kapasiteli katlı mezarlık inşa edilecek.

Beylikdüzü Yakuplu mezarlık alanı imar planı askıda!

İBB tarafından bugün askıya çıkarılan imar planı ile Beylükdüzü Yakuplu Mezarlığı ile 687 ada arasında kalan 7 metrelik yol mezarlık alanına alınacak..

Sinop'ta mezarlık yeri için arazi satın alınacak!

Sinop'un Gerze ilçesinde belediye mezar arayışına girdi. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, mezarlık için uygun bir alan bulunmaması sebebiyle arazi satın alınacağını belirtti.

Bursa Gemlik'e yeni mezarlık!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi’nde kamulaştırılan alanın mezarlığa dönüştürülmesiyle Gemlik’in en önemli sıkıntılarından biri çözüme kavuştu.

Ankara Yenimahalle mezarlık alanı imar planı askıda!

Ankara Yenimahalle İlçesi, İvedik Mahallesi, 44669/ 20, 21, 22 nolu parsellerin “Özel Proje Alanı” kullanımından “Mezarlık Alanı” kullanımına dönüştürülmesine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Adana Büyükşehir’den Karataş’a mezarlık kompleksi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, mezarlık ve cenaze hizmetlerinin daha iyi şartlarda yürütülmesi amacıyla Karataş ilçesine idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane ve bekleme salonu inşa etti.

Niğde Kozluca'da yapılacak mezarlık tadilatı TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bir köyündeki mezarlığın tadilatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Bakan Soylu'ya iletti..

izmir mezarlık yenileme çalışmaları Haberi

izmir mezarlık yenileme çalışmaları


Kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak ve yeni gömü alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da yılların etkisiyle bozulan mezarlık duvarlarını yeniliyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kent içindeki toplam 13 mezarlıkta duvarları yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü ekipleri ise iki etap şeklinde Menemen, Bayındır, Torbalı, Kemalpaşa, Aliağa, Bornova, Buca, Foça, Menderes, Seferihisar, Selçuk ve Urla olmak üzere toplam 90 orman köyünün mezarlık duvarını yeniledi. Beton prekast ve tel fens korkuluk ile çevrilen, çevre düzenlemeleri ile iç temizlikleri ve ağaç budamaları gerçekleştirilen mezarlıklar düzenli bir görünüme kavuşturuldu. Köy mezarlık duvarlarının yenilenmesi sarısında 36.1 kilometre beton prekast ve tel fens korkuluk imalatı yapıldı. 


Daha önce köylülerin kendi imkanları ile tel çit ile...