05 / 05 / 2024

izmir mimarlık projeleri

izmir mimarlık projeleri

Koleksiyon ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin ortak çalışması KOLEKSİYON / İZMİR SMD MİMARLARI AĞIRLIYOR serisinin 18. sergisi açıldı.

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

İnsanlık için mimarlık projeleri önem kazanıyor!

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

Tunç Soyer Mimarlık Haftasını kutladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası sebebiyle gerçekleştirilen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşiye katıldı.

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

Aryap Mimarlık ve İnşaat Projeleri Petrokimya İthalat İhracaat Limited Şirketi kuruldu!

Aryap Mimarlık ve İnşaat Projeleri Petrokimya İthalat İhracaat Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Amır Rahalı tarafından kuruldu.

İzmir, Dünya İçmimarlık Federasyonu’na üye ilk Türk kenti!

Uluslararası İçmimarlık Federasyonu (IFI)’nun Türkiye’de belediye alanında ilk ve tek üyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.

2018’in en iyi mimarlık projeleri belli oldu!

RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü, bu alandaki en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. İşte RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü 2018’de kazanan ve dereceye giren o yapılar...

YTÜ Mimarlık öğrencileri Kartal projelerini sergiledi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kartal için 40 proje hazırladı, öğrenciler hazırladıkları projeleri sergiledi.

TSMD Mimarlık Merkezi’nde Mimarlık Ödülleri konuşuldu!

TSMD tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisinin sonuncusu, “Mimarlık Ödülleri / Amaç, Yöntem ve Sonuç” teması ile 23 Mart 2017 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

Bursa Kayhan’daki sivil mimarlık örneği binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Efekta Mimarlık, Fikirtepe’de 6 proje birden yapıyor!

Kuruluşundan bu güne yaptığı kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Efekta Mimarlık dönüşümün sembol lokasyonu Fikirtepe’ye damgasını vurdu.

İzmir Üniversitesi'nin iç mimarlık öğrencileri projelerini tanıttı!

İZMİR Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, TMMOB İç Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Sektörel Buluşma Günü"nde projelerini tanıttı.

Okan Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin projeleri sergilendi!

Okan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yıl sonu projeleri, Kartal Belediyesi Meclis fuaye alanında sergilenmeye başlandı. 160 proje sergide yer alarak hocaların değerlendirilmesine sunuldu.

izmir mimarlık projeleri Haberi

izmir mimarlık projeleri

25 Kasım günü Koleksiyon İzmir Mağazası'ndaki özel davetle açılan sergi, Tatbikat Mimarlık: Ayhan Abanozcu ve Murat Cellat'ın önemli mimari projelerinden oluşan bir seçkiye ev sahipliği yapıyor.1974 yılından bu yana Bursa ve çevresinde hizmet veren Tatbikat Mimarlık'ın kurucu ortakları mimar Ayhan Abanozcu ve mimar Murat Cellat'ın projelerini içeren seçkide bireysel konutlardan endüstriyel fabrikalara kadar çok çeşitli büyüklükte projeler sergileniyor. Uzun yılların deneyimlerini genç ve yaratıcı bir ekiple harmanlayan mimarlık ofisinin bu yaklaşımı projelerine de yansıyor. Aynı zamanda bilgisayar destekli görselleştirilme konusunda hizmet sunan ve bunlarda kullanılan öncü programların eğitimini veren firmanın bu özel dokunuşu projelerdeki sunumlarda da rahatlıkla gözlemlenebiliyor.


Tatbikat Mimarlık'ın tüm bu özgün yaklaşımını taşıyan proje seçkisi Koleksiyon İzmir Mağazası'nda verilen bir davetle ziyaretçilere açıldı. 25 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen...