07 / 05 / 2024

izmir monoray neden yapılmıyor

izmir monoray neden yapılmıyor

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündeminde yapımından vazgeçilen monoray projesi vardı. Toplantıda monoray projesi de yapılmaması da eleştirildi.

İzmir'de ev fiyatları neden artıyor?

Ege'nin önemli şehirlerinden İzmir'de konut fiyatları tavan yaptı. Peki İzmir'de konut fiyatları neden artışa geçti? İşte detaylar...

İzmir'i yıkan 6 neden!

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin İzmir Seferihisar Deprem Raporu’na göre, İzmir’de yıkım 6 kötünün bir araya gelmesiyle oldu: Kötü zemin, kötü beton, kötü demir, kötü mühendislik, kötü işçilik, kötü denetim gibi nedenler büyük bir faciaya neden oldu.

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'daki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü?

İzmir Bayraklı Manavkuyu semtindeki Doğanlar Apartmanı’nın çökme anları, İzmir depreminin simge görüntüsü oldu. Peki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü? İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş açıkladı. 

TOKİ İzmir'de neden konut yapmıyor?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "TOKİ'nin İzmir çelişkişi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde monoray tartışması!

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündeminde yapımından vazgeçilen monoray projesi vardı. Toplantıda monoray projesi de yapılmaması da eleştirildi.

İzmir Monoray projesine 1 milyon lira harcandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Monoray projesi de diğer birçok proje gibi hüsranla sonuçlandı. Monoray yanlış hesaplama yüzünden iptal edildi.

Fuar İzmir Monoray Projesi'nde ÇED Raporu'na gerek yok!

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de, ESBAŞ istasyonu ile Fuar İzmir arasında yapmayı planladığı 2,2 kilometre uzunluğundaki monoray projesi ÇED'in gerekli olmadığına karar verdi.

TOKİ İzmir'e neden az konut yapıyor?

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "TOKİ'den İzmir'e 50 Ankara'ya 260 proje" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları.

İzmir'de neden yazın inşaat yasağı yok!

Hürriyet Ankara Gazetesi'nin köşe yazarlarından Oya Armutçu bugün "Şehir Hukuku" köşesinde şehirlerdeki inşaat yasağı konusuna değindi. İşte yazının detayları...

Fuar İzmir Monoray Projesi'nde ÇED süreci başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar İzmir'e raylı sistemle ulaşımı sağlayacak monoray projesinin Proje Tanıtım Dosyası İzmir Valiliği tarafından uygun bulunarak Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre değerlendirme yapılacak ÇED süreci başladı.

Fuar İzmir Monoray ihalesine 6 firmadan teklif!

Türkiye’nin ilk monoray sistemini Fuar İzmir’e kurmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje ihalesini de yaptı. 6 firmanın teklif verdiği ihalede en düşük rakam Tekfen Mühendislik’ten geldi.

Türkiye’nin ilk monorayı İzmir'e!

Türkiye’nin ilk monorayını Gaziemir’deki Fuar İzmir’e kurmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2.2 kilometrelik hat ile iki istasyon ve üç vagonlu üç tren seti için proje ihalesi yaptı. İhaleye sekiz firma katıldı.

izmir monoray neden yapılmıyor Haberi

izmir monoray neden yapılmıyor

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapımından vazgeçilen monoray projesi tartışıldı.  AK Parti Grubu, monoray projesini de yapılmamasını da eleştirdi. Meclis Başkan Vekili CHP'li Sırrı Aydoğan, eleştirilerin insafsızca ve gaddarca olduğunu söyledi.


Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı oturumu Meclis Başkan Vekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşti. İhtisas Komisyonları seçimlerinin gerçekleştiği toplantının dilek ve temenniler bölümünde ise AK Parti Grup Başkan Vekilli Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin yapımından vazgeçtiği monoray projesiyle ilgili konuşma yaptı. Doğan, 2013 yılında Türkiye'nin ilk monorayının İzmir'den yola çıktığının ilan edilmesine karşın sonunun hüsran olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin pek çok projede çok sayıda ihale yaptığı, proje yapma konusunda yetersiz olduğunu öne süren Doğan kentin proje çöplüğüne çevrildiğini öne sürdü. Doğan konuşurken CHP Grubu'nun bir kısmı salon dışına çıktı. Monorayla yapılacak havadan...