06 / 07 / 2024

izmir mordoğan atık su arıtma tesisi

izmir mordoğan atık su arıtma tesisi

9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi; tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan’ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek.

İzmir'de su ve atık su tarifelerine zam geldi!

İzmir'de su ve atık su tarifelerinde bulunan ücretlerde düzenleme kaydedilerek birinci kademe olan 0-4 metreküp arası tüketim haricindeki tüketime yüzde 45 oranında zam yapıldığı kaydedildi.

Doruk Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doruk Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Yağan tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Sıfır atık uygulaması konut projelerinde zorunlu olacak!

"İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelecek dönemde konut projelerinde sıfır atık uygulamasının zorunlu olacağını açıkladı.

2023'te 400 bin binada sıfır atık sistemine geçeceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 400 bin binada sıfır atık sistemine geçeceklerini söyledi.

Uzunlar Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzunlar Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Doğan Uzun tarafından 500 bin TL sermaye ile 5 Kasım'da kuruldu.

İzmir Mordoğan’a 20.7 milyon liralık yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun’un turistik mahallesi Mordoğan’ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katıldığı törenle Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tesis açıldı...

İzmir Selçuk’a katı atık transfer merkezi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet verdiği ilçelerdeki çevre projelerine bir yenisini daha ekliyor. Selçuk'ta hayata geçirilecek katı atık transfer merkezi, benzerlerinden farklı olarak tamamen kapalı sistemle çalışacak ve aynı anda 2 TIR’a birden aktarım yapılabilecek.

İzmir Mordoğan'a 17.6 milyon TL'lik alt yapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun'un turistik mahallesi Mordoğan'ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. 17.6 milyon liraya mal olacak çalışmalara Ekim başında start verilecek.

İzmir Karşıyaka'da atık getirme tesisi inşa edildi!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi projesini hayata geçirdi. Toplam, bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar türlerine göre ayrıştırılacak.

İzmir Mordoğan'a atık su arıtma tesisi müjdesi!

9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi; tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan’ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek.

izmir mordoğan atık su arıtma tesisi Haberi

izmir mordoğan atık su arıtma tesisi


Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi;  tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan’ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. 23 Haziran’da yapılacak ihalenin sonuçlanmasının ardından 40 – 50 yıllık asbest ve PVC hatlardan oluşan mevcut içme suyu şebekesi, sağlıklı ve basınca dayalı borularla yenilenecek. Toplam 160 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmaları ile birlikte 14 kilometrelik iletim hattı da döşenecek. 


Mordoğan’ın yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için Eğlenhoca Köyü’nde bulunan gölete de arıtma tesisi kurularak, Eğlenhoca ile Salabahçe mevkii arasına 10 kilometrelik iletim hattı döşenecek. Mevcut kuyuların iletim hatları da yenilenecek. Böylelikle Karaburun’un turistik mahallesi Mordoğan, sağlıklı, kesintisiz ve bol...