29 / 04 / 2024

izmir müzeleri

izmir müzeleri

Atatürk' ün annesi Zübeyde Hanım'ın ismini taşıyan ve hem müze hem de gençlere denizciliğin anlatılacağı eğitim merkezi olarak hizmet verecek gemi, Karşıyaka iskelesinde hizmete açıldı.

İzmir'de müze ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 azaldı!

AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Dünyaca ünlü tarihi değerlere sahip İzmir'de müze ve ören yerleri ziyaretçi sayısı 2013'te bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 azaldı...

2023 TOKİ İzmir müstakil arsa kura sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı!

''İlk Evim'' ve ''İlk Evim Arsa'' kura çekimleri kapsamında, 4 bin 900 müstakil arsa kurası İzmir'in Torbalı, Aliağa, Dikili, Karaburun, Karaburun, Bayındır, Bergama, Beydağ, Menemen, Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk ve Tire ilçelerinde çekilecek. İşte, TOKİ İzmir arsa kura sonuçları isim listesi

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

İzmir Müteahhitler Federasyonu Hasan Topal'ı eleştirdi!

İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) tarafından Selçuk Richmond İnternational Hotel'de düzenlenen geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde çok sayıda müteahhit, ailesiyle katıldı.

TPI Türkiye'deki ikinci yatırımını İzmir'e yapıyor!

HUMMER adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da izmir'de yapacağını açıkladı. TPI Composite'in CEO'su Steve Lockard, uluslararası genişleme planını Türkiye'deki yeni yatırımla sürdüreceklerini söyledi.

Sur-u Sultani restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı’nı çevreleyen Sur-u Sultani’nin restorasyonuna başlandı.

Selahattin Varan: İzmir'deki kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Çevre ve Şehircilik izmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon 400 bin birim konut ve işyerinin yıkılması gerektiğini söyleyerek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'de dönüşüm biran önce başlamalı!

AK Parti izmir 1. Bölge milletvekili adayı mimar Cemil Şeboy: "Kentsel dönüşümün biran önce başlaması lazım. Allah korusun İzmir'de büyük bir deprem olsa kentin yüzde 65'i yok olacak." dedi.

izmir müzeleri Haberi

izmir müzeleri

Açılış töreninde konuşan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bugün İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönümü olduğunu, dünyada "Korkma" diye başlayan başka bir İstiklal Marşı'nın olmadığını, bunun da Türk milletinin vasfı ve özellikleri arasında yer aldığını belirterek, "Mevlam bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin" dedi.


Yıldırım, Gezi olayları sırasında yaralanan ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabır diledi.


Ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliğinin her şeyin üstünde olduğunu, bu topraklarda düşmana karşı tek vücut, yürek olmuş bu milletin kendi arasında bir ayrışmaya başlarsa bunun düşmandan daha çok zarar vereceğine dikkati çeken Yıldırım, "Onun için şartlar ne olursa olsun birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi korumamız, geliştirmemiz lazım"...