29 / 04 / 2024

İzmir Müteahhitler Federasyonu Hasan Topal'ı eleştirdi!

İzmir Müteahhitler Federasyonu Hasan Topal'ı eleştirdi!

İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) tarafından Selçuk Richmond İnternational Hotel'de düzenlenen geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde çok sayıda müteahhit, ailesiyle katıldı.



İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da katıldığı gecede konuşan İMFED Başkanı Ziya Dağlıer, isim vermeden, görevini 19 Şubat'da Halil İbrahim Alpaslan'a devreden eski  İzmir  Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal'ı eleştirdi. Mimarlar Odası'nın imar yönetmenlikleri ile ilgili tüm değişikliklerden şikayet ettiğini belirten Dağlıer, "İzmir Mimarlar Odası Başkanı, İzmir'e engel oluyor. Biliyorsunuz tek tip imar yönetmenliği hakkında dava açtı ve yürütmeyi durdurdu. Mimarlar Odası Başkanı herkesin şevkini kırıyor. İzmir Ticaret Odası başkanımızın şevkini kırıyor, Aziz (Kocaoğlu) beyin şevkini kırıyor, Binali (Yıldırım) beyin şevkini kırıyor, Müteahhit arkadaşlarımızın şevkini kırıyor. İzmir'in önünü set çekiyor" dedi. İMFED'in düzenlediği geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde birçok müteahhit meslektaşlarıyla buluşma ve ailesiyle birlikte tatil yapma fırsatı yakaladı. Buluşmada İzmir'in inşaat sektörüne ilişkin kulisler de yapıldı. 



Sabah  Egeli



Haber Ege Telgraf'ta şu şekilde yer aldı;


İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) üyeleri, geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde buluştu. Gecede konuşan izmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Şu anda maalesef kentsel dönüşüme başlayamadık. Bayraklı'da kentsel dönüşüm ofisi açtık ama engellendik. Maalesef ofisi kapatmak zorunda kaldık. Karabağlar da da engellendik. Umarım bu sorunları aşıp kentsel dönüşümü başlatacağız. 

İzmir inşaat sektörü çok yakında patlayacaktır" dedi. 

İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ziya Dağlıer, Mimarlar Odası'nın imar yönetmenlikleriyle ilgili tüm değişikliklerden şikâyet ettiğini savundu. 

Dağlıer, "Mimarlar Odası Başkanı herkesin şevkini kırıyor. Ticaret Odası başkanımızın şevkini kırıyor, Aziz (Kocaoğlu) Bey'in şevkini kırıyor, Binali (Yıldırım) Bey'in şevkini kırıyor, müteahhit arkadaşlarımızın şevkini kırıyor, izmir'in önünü kesiyor" dedi. 


Ege Telgraf


Geri Dön