11 / 05 / 2024

İzmir Örnekköy kültür merkezi projesi

İzmir Örnekköy kültür merkezi projesi

Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in en modern cemevi ve Kültür Merkezi’ni Örnekköy’de inşa edecek. Tesis; hem ibadete hem de kültürel ve sosyal aktivitelere uygun halde tasarlanacak.

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı için yeni iddia!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’yla ilgili yeni tartışmalar yaşanıyor. Apartmanın deprem tespit tutanağında zemin etüdü yapılmasının söylendiği ileri sürüldü. 

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası kültür mirası oldu!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescillendi.

Bakırköy Kültür Merkezi açıldı!

Bakırköy Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Türkiye’de bir ilk olan ;Bakırköy Kültür Merkezi ve Cemevi hizmete açıldı.

Bakırköy Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi ihalesi 15 Kasım'da!

Bakırköy Belediyesi tarafından Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi için yapılacak intifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletilmesi ihalesi 15 Kasım'da...

Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi'nin inşaatı yükseliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı.

Çekmeköy Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Çamlık Mahallesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Çekmeköy Kültür Merkezi’nin yapımı başladı.

Arnavutköy Kültür Merkezi açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Arnavutköy Belediyesi, ilçeye yeni bir kültür merkezi daha inşa etti.

Hadımköy Kültür Kampüsü'nde son durum!

Arnavutköy Belediyesi'nin hayata geçirdiği Hadımköy Kültür Kampüsü’nün yapım çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.

Boğazköy Kültür ve Spor Merkezi’nin inşaatı başladı!

İstanbul’un gelecek vaat eden ilçelerinden biri olan Arnavutköy'de hayata geçirilen Boğazköy Kültür ve Spor Merkezi’nin inşaatı başladı.

İzmir Doğanlar Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

İzmir Bornova Belediyesi tarafından inşa edilecek İzmir Doğanlar Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Merkezin 2018'de hizmete açılması planlanıyor.

Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi imar planı askıda!

İzmir Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı askıda...

İzmir Örnekköy kültür merkezi projesi Haberi

İzmir Örnekköy kültür merkezi projesi

Farkı din ve inançlara sahip insanların, özgürce ibadet etmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in en modern cemevi ve Kültür Merkezi’ni Örnekköy’de inşa edecek. Tesis; hem ibadete hem de kültürel ve sosyal aktivitelere uygun halde tasarlanacak.


AŞEVİ VE CENAZE ODASI

Örnekköy Mahallesi’nde, dolmuş son duraklarının yer aldığı bölgede hayata geçirilecek olan Cemevi ve Kültür Merkezi Projesi, bin 518 metrekarelik alanda inşa edilecek. Modern dış görümü ve iç dizaynı ile fark yaratacak olan tesis 3 katlı olacak. Zemin katta aşevi, cenaze odası, ve kurban kesim alanı yer alacak. İbadethaneyi kullanacak olan vatandaşlar, sosyal ihtiyaçlarını da burada yerine getirebilecek.


KÜLTÜR MERKEZİ VE İBADETHANE

Cemevi ve Kültür Merkezi’nin ikinci katında, kültürel aktiviteler için konferans salonu, derslikler ve kütüphane yer alacak. Her türlü kültürel faaliyetin gerçekleştirilmesi...