05 / 05 / 2024

İzmir OSB fabrika inşaatları

İzmir OSB fabrika inşaatları

İzmir’deki toplam 13 organize sanayi bölgesinden 11’inde 186 fabrikanın inşaatı sürüyor. Toplamda 1.35 milyar TL’yi bulacak bu yatırımlar tamamlandığında yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanacak.

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Önemli üretim merkezlerinden biri olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı arsa tahsisi bekliyor.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Nizip OSB'de 15.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Nizip İcra Dairesi, Gaziantep İl, Nizip İlçesi'nde bulunan Nizip OSB'de 44 bin 317 metrekare arsa üzerinde bulunan fabrika binası ve müştemilatını 15 milyon 615 bin 890 TL'ye satıyor.

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Kandıra Gıda İhtisas OSB'de 80 fabrika inşa edilecek!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde altyapı inşaatına başlanan Gıda İhtisas OSB'de 80 fabrika inşa edilecek.

Tire OSB'de 7 milyon TL'ye İflas Müdürlüğünden satılık fabrika binaları!

İzmir İflas Müdürlüğü, Tire Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 1286 ada, 10, 11 ve 12 parsellerde yer alan fabrika binalarını 7 milyon 84 bin 865 TL'ye satıyor...

Gürallar Burdur 2'nci OSB’de fabrika kuracak!

Gürallar Gurubu, Burdur’da yatırım için çalışmalara başladı. Burdur OSB’de 112 dönüm arsa tahsisi için başvuruda bulunan firma, fabrika kurulması için arsa tahsis etti.

Toyo Ink Group'tan Manisa OSB'ye 30 milyon liralık fabrika!

Japonya merkezli Toyo Ink Group, Türkiye'de yatırıma devam edeceklerini açıkladı. Şirket, Manisa OSB'de 30 milyon liralık fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Ödemiş OSB'de kuralar çekildi!

İzmir Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırımcıların fabrika kuracakları parsellerin belirlenmesi için kuralar çekildi.

Malatya OSB'de fabrika sayısı artacak!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’da yatırım yapmak isteyen firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Tüfenkci, “OSB’de 363 olan fabrika sayısı iki sene sonra 600’lere çıkacak” diye konuştu.

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa OSB'de 10 fabrika kuracak!

SİAD, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde ayakkabı, plastik ambalaj, inşaat malzemeleri, triko, tekstil ve geri dönüşüm gibi farklı alanlarda 10 ayrı fabrika kuracak. SİAD ve Şanlıurfa OSB Müdürlüğü arasında arsa tahsis protokolünü imzalandı.

Kemalpaşa OSB'de 5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Ansızca Mahallesi, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 5 milyon 66 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Gaziantep 2. OSB'de 3.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Sam Mahallesi'nde yer alan prefabrik fabrika binası ve arsası 3 milyon 154 bin 100 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir OSB fabrika inşaatları Haberi

İzmir OSB fabrika inşaatları

Son yıllarda demir, kara ve hava yolu taşımacılığını geliştirmeye yönelik projelerle lojistik üstünlüğü artan İzmir, sahip olduğu OSB'lerde yoğun fabrika yatırımlarına sahne oluyor. Kentteki toplam 13 OSB'nin 11'inde 186 yeni fabrika kuruluyor. Büyük çoğunluğu bu yıl, çok az bir kısmı ise 2017'nin ortalarında tamamlanacak bu tesisler üretime başladığında toplamda 9 bin 800 kişiye istihdam sağlayacak. Yaklaşık yatırım maliyeti 1.35 milyar TL olarak hesaplanan bu yatırımların, proje bazlı yeni teşvik sistemiyle daha da artması bekleniyor.


Kentte, yatırım tutarı bakımından toplamda 300 milyon TL ile en büyük yatırım Ödemiş OSB'de sürüyor. İstihdam açısından değerlendirildiğinde ise en büyük yatırım Aliağa OSB'de yapılırken, kurulacak fabrika sayısı göz önüne alındığında ise Kemalpaşa OSB (KOSBİ) 67 şirketle ilk sırada.


Ödemiş OSB'de tüm parseller satıldı


Ödemiş OSB'yi yatırım için...