16 / 05 / 2024

İzmir Otogarı dönüşüm projesi

İzmir Otogarı dönüşüm projesi

İzmirlilerin yıllar boyunca şikayet ettiği otogar için Büyükşehir çalışmalara başladı ve mimari tasarım yarışması başlattı. Bölgenin kent ve ülke ulaşımıyla bağı güçlendirilecek.

15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda dönüşüm Mayıs'ta tamam!

15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda dönüşüm mayıs ayına kadar tamamlanacak. Otogar Genel Müdürü Beşli dönüşüm projesinin akıllı peron sistemi, şoförler lokali ve yolcular için kütüphane gibi düzenlemeler yer aldığını açıkladı.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda dönüşüm başladı!

15 Temmuz Şehitler (Esenler) Otogarı’nın işletmesini kazanan İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ alanda dönüşüm çalışmalarına başladı. Otogarda metruk binalar yıkıldı ve yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İzmir 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

İzmir 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2019?

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. Peki İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Uzundere 3. etap kentsel dönüşüm ihalesi 4 Ekim'de!

İzmir Uzundere dönüşümünde 3. etabın ihale tarihi belli oldu. İhale tarihi ve ihaleye katılım şartları bugünkü Resmi Gazete'de duyuruldu..

Feyzullah Yetgin: Kentsel dönüşüm sürecini fırsata çevirmeliyiz!

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda konuşan GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Kentsel dönüşüm sürecini, tüm sıkıntılara rağmen fırsata çevirmemiz gerekiyor” dedi.

Mehmet Özhaseki, İzmir Kentsel Dönüşüm Kurultayına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kaya Termal Otel'de düzenlenen İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayına katıldı.

İzmir'de Bakanlık onaylı kentsel dönüşüm!

İş adamları Teoman Timincioğlu ile Ahmet Kıran, İzmir'in kentsel dönüşümünle yenilenmesine katkı koyabilmek için İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş'yi kurdu.

Ekrem Demirtaş: İzmir'de dönüşüm bir an önce gerçekleştirilmeli!

Bakan Tüfenkci, Bakanlık Toplantı Salonu'nda İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti kabul etti. İZTO Başkanı Demirtaş İzmir'de dönüşüm projelerinin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2016!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 bedelleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı olarak ne kadar ödenecek? İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar oldu?

İzmir'deki dönüşüm emlak piyasasını hareketlendirecek!

İzmir, kentsel dönüşüm alanında potansiyeli yüksek bir şehir. Özellikle şehir merkezindeki çarpık yapılaşma öncelikli kentsel dönüşüm çalışmaları tetikleyecek daha sonrasında ise piyasa dinamikleri İzmir gayrimenkul piyasasını fazlasıyla hareketlendirmesi

İzmir Belediyesi kentsel dönüşümü yarışma ile yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Kentsel Dönüşüm ve Gelişini Alanı" olarak ilan edilen Gaziemir, Aktepe ve Emrez Mahallelerindeki kentsel dönüşüm için yarışma düzenleyecek.

İzmir Kemalpaşa'da 2 bin 100 binada kentsel dönüşüm uygulanacak!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 2 bin 100 bina için gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinin yetki devir töreni yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce törene katıldı..

İzmir Otogarı dönüşüm projesi Haberi

İzmir Otogarı dönüşüm projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, otogarın yer aldığı alanda ana transfer merkezi yapmak için çalışmalara başladı.

Egede Sonsöz’ün haberine göre, proje için yarışma gerçekleştiren Büyükşehir, 145 bin metrekare büyüklüğüne sahip alanın tasarımında dikkat edilmesi gereken özelliklerini açıkladı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:  “Ana toplu taşıma hatları üzerinde yer alması, farklı toplu taşıma türlerinin kesiştiği ve entegrasyonunun sağlandığı bir düğüm noktasında bulunması, kentsel kullanım alanları ile etkileşim içinde olması, bu alanları dönüştürme potansiyeli, merkezi niteliklere sahip ticaret ve hizmet fonksiyon yoğunluğu gerekiyor.” 

Kararı alma gerekçeleri şu şekilde anlatıldı:
“Mevcut otogarın konumu itibariyle güçlü otoyol bağlantıları üzerinde olması, trafik açısından önemli yük getirmeden kenti ülke ile doğrudan bağlayabilmesi, bunun yanında 2023 yılında tamamlanması öngörülen, inşaatı hükümet tarafından yapılacak hafif raylı sistem ve Ankara-İzmir YHT hattı üzerinde bulunması,...