02 / 05 / 2024

İzmir Paşa Konağı katip çelebi üniversitesine mi devredildi

İzmir Paşa Konağı katip çelebi üniversitesine mi devredildi

2011 yılında İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binasını Milli Savunma Bakanlığı'ndan alan Katip Çelebi Üniversitesi, binanın restore çalışmalarını başlattı ve binaya tabelasını astı.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Konak'ta Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları TBMMde!

CHP İzmir MilŞletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak lçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Bursa Ali Paşa Konağı Eylül'de hizmete açılacak!

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Eyüp Sultan’daki Halit Paşa Konağı yıkıldı!

Darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerinin Eyüp Sultan’daki buluşma noktası olduğu ileri sürülen İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu'na aykırı olan Halit Paşa Konağı'nı yıkıldı.

İzmir Mustafa Paşa Vakıf Çarşısı yıkıldı!

İzmir Konak'ta bulunan mülkiyeti Vakıflar Müdürlüğü'ne ait 120 yıllık Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin bulunduğu bina yıkıldı. Mustafa Paşa Vakıf Çarşısı'nda 125 esnafın çay bahçesi yer alıyordu.

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor!

Kars Kalesi’nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü'yle hamamlar bölgesinde bulunan Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

İzmir Paşa Konağı katip çelebi üniversitesine mi devredildi Haberi

İzmir Paşa Konağı katip çelebi üniversitesine mi devredildi


2011 yılında İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binasını Milli Savunma Bakanlığı'ndan alan Katip Çelebi Üniversitesi, binanın restore çalışmalarını başlattı ve binaya tabelasını astı.


2011 yılında İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binası, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredilmişti. Bir dönem Ege Ordusu ve İzmir'deki NATO birlikleri komutanlarının lojman olarak da kullandığı binanın onarılma çalışmaları başladı.


Yapılan ihalenin ardından restore çalışmaları büyük bir özveriyle devam eden binalardan 2 bin 800 metrekarelik alanı kaplayan askeri hastaneye ve 1000 metrekarelik alanı olan Komutan Evi'ne Katip Çelebi Üniversitesi tabelası geçtiğimiz hafta asıldı. Üniversite'nin rektörlük ve idari binası olarak kullanacağı binaya bayramdan sonra geçeceği öğrenilirken restore çalışmaları için toplam 10 milyon 600 bin lira harcanıyor.


Binaların üniversiteye tahsisinde...