07 / 05 / 2024

izmir paşa konağı

izmir paşa konağı

İzmir Valiliği, Ege Ordusu komutanlarının lojmanı iken Katip Çelebi Üniversitesine (İKÇÜ) devredilen 'Paşa Konağı' ile Vali Konağı'nın takası için imar değişikliği istedi.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Bursa Ali Paşa Konağı Eylül'de hizmete açılacak!

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Eyüp Sultan’daki Halit Paşa Konağı yıkıldı!

Darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerinin Eyüp Sultan’daki buluşma noktası olduğu ileri sürülen İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu'na aykırı olan Halit Paşa Konağı'nı yıkıldı.

İzmir Mustafa Paşa Vakıf Çarşısı yıkıldı!

İzmir Konak'ta bulunan mülkiyeti Vakıflar Müdürlüğü'ne ait 120 yıllık Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin bulunduğu bina yıkıldı. Mustafa Paşa Vakıf Çarşısı'nda 125 esnafın çay bahçesi yer alıyordu.

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor!

Kars Kalesi’nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü'yle hamamlar bölgesinde bulunan Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

izmir paşa konağı Haberi

izmir paşa konağı

İzmir Valiliği bir dönem Ege Ordusu ve NATO komutanlarının lojman olarak kullandığı, 2011 yılında ise Katip Çelebi Üniversitesi'ne rektörlük binası olarak verilen 'Paşa Konağı' ile Vali Konağı'nm takası için Konak Belediyesi'nden imar değişikliği talebinde bulundu. Kararın Konak Meclisi'nde onaylanması ve taşınma işleminin ardından Vali eski Paşa Konağı'na taşınacak. Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü de yapılacak düzenlemeyle makamını Valiliğin boşalttığı eve taşıyacak. Konak Belediyesi meclis toplantısında gerekli değişikliğin yapılması için imar komisyonuna sevk edilen kararın oylanmasıyla halen Güzelyalı'da yalıda oturan İzmir Valisi'nin yeni adresi Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi karşısındaki Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük Binası olacak. Vali, Konak Meydam'ndaki makamına yaklaşık 1 kilometre daha yaklaşmış olacak. 


Habertürk...