02 / 05 / 2024

izmir pasaport marina

izmir pasaport marina

İzmir'e 10 yat limanı yapılacağını daha önce belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk marinanın Konak Alışveriş Merkezi ile Pasaport İskelesi arasında kalan bölgede kurulacağını kaydetti

İzmir Pasaport'taki seyir terası inşaatına inceleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pasaport’taki seyir terasını yeniden inşa ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri bölge için inceleme başlattı.

İzmir Pasaport'taki çatlak kaldırımlar onarıldı!

HER gün binlerce İzmirli'nin yürüyüş yaptığı, bisiklete bindiği Pasaport'ta deniz kıyısındaki kaldırımlarda oluşan çatlaklar endişe yaratınca İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve yarık kısımlar betonla dolduruldu.

İzmir Pasaport’taki kaldırımlarda çatlaklar oluştu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı şeridi projesi kapsamında yenilediği Pasaport’taki kaldırımlarda derin çatlaklar oluştu. Deniz tarafındaki dolgu alanında da kayma var.

İzmir Kordon ve Pasaport için hazırlanan projede estetik ön planda tutulacak!

Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport için hazırlanan yönetmeliği revize ediyor. Pazartesi günü Meclis’e sunulacak yeni yönetmelikte kent estetiğiyle birlikte yayaların ve bölgedeki apartman sakinlerinin hakları da öne çıkıyor

İzmir Pasaport sahili neden değerli?

İzmir Körfezi'nde 19'uncu yüzyılın sonlarından günümüze kalan tek tarihi kıyı alanının Cumhuriyet Meydanı ile Konak Eski Gümrük depoları arasında kalan Pasaport kesimi olduğu ifade edildi.

Yükselir Group İzmir'de marina ve golf oteli kuracak!

Avrupa’da yılın en başarılı enerji firması seçilen Yükselir Group, İzmir’de marina, golf oteli kuracak, rüzgar ve güneş enerjisi üzerine yatırımlar yapacak.

İzmir Pasaport İskelesi bakım nedeniyle kapanacak!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin şehiriçi deniz ulaşımında kullandığı iskelerde başlattığı bakım, onarım, yenileme çalışmaları kapsamında 11 Ağustos Salı gününden itibaren Pasapot İskelesi geçici olarak kullanıma kapatılacak.

İzmir'de yeni oteller bölgesi Pasaport!

İzmir'de yatırımlar, 'oteller bölgesi' Basmane'den Pasaport'a kaydı. Cumhuriyet Bulvarı üzerinde 500 metrede dört otel inşaatı başladı. İzmit Ticaret Odası da iki otel projesi üzerinde çalışıyor.

İzmir Pasaport bölgesinde 4 yeni otel hayata geçecek!

İZMİR'de turizmi canlandırmak, yatak kapasitesini artırmak için yeni otel inşaatlarına başlandı. Yatırımlar, 'oteller bölgesi' olarak bilinen Basmane'den Pasaport'a kaydı. Bölgeye 4 yeni otel geliyor...

İzmir Pasaport-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridi düzenlendi!

40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridini düzenledi

İzmir Pasaport İskelesi'nin yan kısmı boyanmadı!

Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme çalışmalarını sonlandırdığı Pasaport binasının yan yüzünün unutulduğu ortaya çıktı. Yenileme çalışmaları Kıyı Tasarım Projesi kapsamında yapılıyordu. İzmir Pasaport İskelesi'nin yan kısmı boyanmadı.

Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu Çeşme Marina’yı en iyi marina seçti!

Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu, Çeşme Marina’yı 2014 PIANC Marina Üstün Tasarım Jack Nichol Ödülü’ne layık görüldü. Böylelikle Türkiye’den ilk defa bir marina Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği’nden ödül almış oldu.

IC Çeşme, en iyi marina seçildi!

Doğu Akdeniz'in en önemli yat limanlarının arasında yer alan Çeşme Marina'ınn Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği'ne (PIANC) bağlı Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu'nun oybirliğiyle en iyi marina seçildi.

izmir pasaport marina Haberi

izmir pasaport marina

İzmir'e 10 yat limanı yapılacağını daha önce belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk marinanın Konak Alışveriş Merkezi ile Pasaport İskelesi arasında kalan bölgede kurulacağını, Egeli Sabah ekibine açıkladı. Kalem Savaş Ay eşliğinde ziyaret ettiğimiz Yıldırım, projenin etüt çalışmalarını sürdüğünü dile getirerek, Marina için Konak Pier tarafını hariç maya karar verdik. Çünkü, dahil edersek itilaflar devam edecek ve işin gerçekleştirilmesi zora girecek. Zaman kaybetmek yerine, 'burayı ayrı tutalım' dedik. Ama alanın tümü özelleştirmeye dahil edildiği için planların tümüyle ihaleye çıkacağız. Belki ilerleyen zamanlarda dahil edilebiliriz. Şimdilik alışveriş merkezlerinin olduğu yeri dahil etmeyeceğiz. Orada maalesef herkes birbiriyle davalı olmuş. Bir anlaşma zemini bulunmaya çalışıldı ama çok mümkün olmadı" dedi.

BARINMA

Etüt çalışmalarının ardından gelecek rapor doğrultusunda bir plan hazırlanacağını kaydeden...