19 / 05 / 2024

İzmir Pasaport’taki kaldırımlarda çatlaklar oluştu!

İzmir Pasaport’taki kaldırımlarda çatlaklar oluştu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı şeridi projesi kapsamında yenilediği Pasaport’taki kaldırımlarda derin çatlaklar oluştu. Deniz tarafındaki dolgu alanında da kayma var.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Pasaport'taki yenilediği kaldırımlar S.O.S vermeye devam ediyor. Pasaport semtinde, deniz kıyısındaki kaldırımdaki çatlaklar daha da belirgin oldu. Bisiklet yolu ile kaldırım arasındaki yarığın genişliği yaklaşık 10 santimetreyi buldu. Deniz tarafından bakıldığında ise dolgu alandaki şişlik dikkat çekiyor.


PARALAR ÇÖPE GİTTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi iki yıl önce Konak Pier ile Cumhuriyet Meydanı arasında kıyı şeridini düzenledi. 2 milyon 138 bin liraya mal olan proje kapsamında Pasaport'taki kaldırımlar yenilendi, araç yolunun bir bölümü bisiklet yolu olarak düzenlendi. Pasaport ile Konak Pier arasında kalan sahil şeridindeki nostaljik desenli kaldırımlar kısa sürede deforme oldu. Egeli Sabah konuyu 20 Ekim'de 'Neresinden tutsan elinde kalıyor' başlığı ile manşetine taşıdı. Pasaport'taki bisiklet yolu ile kaldırım arasındaki yarığın genişliği yaklaşık 10 santimetreyi buldu. Deniz tarafından bakıldığında ise dolgu alandaki şişlik vatandaşı korkuttu. Dolgu alandaki bu hareketlilik denize doğru gerçekleşen bir kaymanın varlığını gösteriyor. Bazı yerlerde de kaldırımdaki üst kaplamanın kabardığı görülüyor. Vatandaşlar ise burada yürüyüş yapıp, bisiklet kullanmaya devam ediyor.


BAŞTAN SONA FİYASKO

İki yıl önce yapılan proje kapsamında 4 küçük meydana konulan oturma gruplarında, iklim koşulları göz önünde bulundurulmadan imal edilen ahşap kent mobilyaları kısa süre içerisinde kullanılamaz hale gelmişti. Egeli Sabah'ın yine konuyu gündeme getirmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri deforme olan ahşap kent mobilyalarını yerlerinden sökmüştü. Büyükşehir, yaklaşık bir yıl boyunca kent mobilyası takılmayan oturma gruplarına kısa süre önce suntadan yapılan tahta oturak yerleştirdi.


Sabah


Geri Dön