19 / 05 / 2024

İzmir Pasaport İskelesi'nin yan kısmı boyanmadı!

İzmir Pasaport İskelesi'nin yan kısmı boyanmadı!

Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme çalışmalarını sonlandırdığı Pasaport binasının yan yüzünün unutulduğu ortaya çıktı. Yenileme çalışmaları Kıyı Tasarım Projesi kapsamında yapılıyordu. İzmir Pasaport İskelesi'nin yan kısmı boyanmadı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme çalışmalarını sonlandırdığı Pasaport binasının yan yüzünün unutulduğu ortaya çıktı. Yenileme çalışmaları Kıyı Tasarım Projesi kapsamında yapılıyordu


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasındaki bölümü yepyeni bir görünüme kavuşturan çalışmaları sırasında harabe görünümdeki Pasaport binasında yaptığı yenileme çalışmaları sonrası binanın yan yüzünün unutulduğu ortaya çıktı. Yenileme çalışmalarının tamamlandığı proje sonrası bina, ön yüzünde ve iç kısmında harabe görüntüsünden kurtulurken Cumhuriyet Meydanı'na bakan duvarında manzara değişmedi. Yenigün Gazetesi'nin günlerce süren haberleriyle  İzmir  gündemine soktuğu 140 yıllık binanın içler acısı görüntüsü, bu durumunu uzun süre korumuş, iskelenin, karakolun ve diğer kurumların bulunduğu bina yenileme öncesi “sahiplik” sorunu yaşamıştı.


Bina, Birinci Kordon'a yeni bir kimlik kazandırılma çalışmaları devam ederken, diğer yandan da dış ve iş cepheleri yıpranan, her gün çok sayıda İzmirlinin işe gidip gelirken içinden geçtiği tarihi binada onarım çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmişti.


Neler yapıldı?


Proje kapsamında, yaklaşık 700 metrelik Cumhuriyet Meydanı-Konak Pier arasındaki bölüm, herkesin kolaylıkla gezip dolaşabileceği rahatlığa ve estetik düzenlemeye kavuştu. Deniz tarafında yer alan yaya yolu ve yol zemini yenilendi. Deniz kıyısına taşarak yürüyüş yolunu kesintiye uğratan masa ve sandalyeler, işletmelerin bulunduğu kara tarafına alındı. Mevcut durumda yaya yolu ile bir arada olan bisiklet yolu, tamamen bisikletli kullanımına ayrılacak şekilde araç yolu koduna indirildi.


Yol boyunca yerleştirilen bariyerlerle, bisikletlilerin motorlu araçlardan güvenli şekilde ayrılması sağlandı. Tüm bunların yanı sıra işçilikle ilgili ortaya çıkan sıkıntılar da bir süre İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başını ağrıttı.




Yenigün 


Geri Dön