05 / 05 / 2024

izmir roman mahalleleri kentsel dönüşüm projeleri

izmir roman mahalleleri kentsel dönüşüm projeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı hatalı planın evsiz bıraktığı Roman ailelere İzmir Romanlar Derneği’nden destek geldi. Dernek Başkanı Abdullah Cıstır “Dönüşüm projelerini ilçe belediyeleri yapsın” dedi

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

Roman Abramoviç, İstanbul'da arazi yatırımı için düğmeye bastı! 5 arazi bakıyor! 

Dünyanın en çok konuştuğu Rus milyarderlerden biri olan Roman Abramoviç'in İstanbul'daki gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdığı konuşuluyor. İşte ayrıntılar...

Roman Abramoviç'ten İstanbul'a sır ziyaret! AB'den gelen yaptırım öncesi dikkat çeken gelişme

Rus milyarder iş adamı Roman Abromoviç, Ukrayna savaşı yüzünden zor günler geçiriyor! Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus oligarkın özel jeti AB'nin yaptırımları öncesi İstanbul'daydı.

İzmir Gaziemir'e 275 konut için imzalar atıldı!

İzmir Gaziemir Aktepe-Emrez Mahalleleri için Kentsel Dönüşüm projesi başlıyor. Proje kapsamında 275 konut ve 9 ticari ünite inşa edilecek.

Çatalca Akalan ve Kalfaköy Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Çatalca ilçesi, Akalan ve Kalfaköy Mahalleleri'ne ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 22.02.2020 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Çatalca Çanakça ve Kestanelik Mahalleleri 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Çanakça ve Kestanelik Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Erzincan Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm kuraları çekiliyor!

Erzincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap için kura tarihi belli oldu. 

Çatalca Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri Bayıraltı Mevkii'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı. Ş.PLN askıya çıkarıldı.

Ataşehir Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Ataşehir ilçesi, Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı. Ş.PLN askıya çıktı.

Maltepe Gülsuyu Gülensu mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Maltepe ilçesi, Gülsuyu - Gülensu Mahalleleri'ne ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli plan. Ş.pln askıya çıkarıldı.

İstanbul'un en değerli mahalleleri belli oldu!

İstanbul'da ilçelerin en değerli mahalleleri belli oldu. Listede ilk sırada Sarıyer'in mahalleleri yer alıyor.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Yalova Roman Mahallesi'nde yıkım başlıyor!

Yalova'da Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. 

izmir roman mahalleleri kentsel dönüşüm projeleri Haberi

izmir roman mahalleleri kentsel dönüşüm projeleri


Torbalı'ya bağlı Çaybaşı Yeni Mahalle'de kentsel dönüşüm için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çizdiği planlarda açıkta kalan 112 Roman ailesine bir destek de İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır'dan geldi. Planlar çizilirken iyi araştırma yapılması gerektiğini söyleyen Cıstır, "Mahallede iyi araştırma yapmıyorlar. Çizdikleri projede konut sayısını bile tutturamıyorlar" dedi. Kentsel dönüşümde en mağdur olanların Romanlar olduğunu da sözlerine ekleyen Cıstır, çözüm için "Kentsel dönüşümde ilçe belediye başkanlarına yetki verilmeli" dedi. 

Geçtiğimiz hafta Roman Çalışmaları İnsan Hakları Forumu düzenleyen İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, "Forumda Romanların en önemli sorununun barınma olduğunu ifade etmiştik. İzmir'in birçok yerinde Torbalı'da yaşananlar gibi sıkıntılar var. Mahallede iyi araştırma yapmıyorlar. Son yaptıkları projede sayı bile tutturamadılar. O mahallede evvelki sene 350 hane vardı. Göç alıp, 550'ye yükseldi....