05 / 05 / 2024

İzmir Romanlar Derneği

İzmir Romanlar Derneği

İZMİR Romanlar Derneği Başkanı Cıstır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli mültecilerin TOKİ konutlarına yerleştirileceği yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Biz yedi yıldır konut bekliyoruz. Önce bize verdiğiniz sözü tutun" dedi.

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden İzmir depremi açıklaması!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İnşaatçılar Derneği İzmir için harekete geçti!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında ilde kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanan İnşaatçılar Derneği, önceki gün toplantı düzenledi. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği Çalıştayı bu sene İstanbul'da yapıldı!

SMD’ler Çalıştayı, 8 Nisan 2017 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği üyelerinin katılımıyla İstanbul Kalebodur Merkez Binası’nda yapıldı.

Ege Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği açıldı!

İzmir ve Manisa merkezli 22 üretici firma tarafından kurulan Ege Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziemir Svalinn Otel'de bir açılış yemeği organize etti.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Le Corbusier’yi Ankara’da ağırlıyor!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını önce mart ayında açılan bir sergi ile İstanbul’da, ardında da nisan ayında İzmir’de izleyicilerle paylaşmıştı.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Soğukpınar ve Atatürk mahalleri sakinleri, kentsel dönüşüm sıkıntılarını birlikte çözmek için "Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Derneği" çatısı altında bir araya geldi.

Kentsel dönüşüm projelerini ilçe belediyeleri yapsın!

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı hatalı planın evsiz bıraktığı Roman ailelere İzmir Romanlar Derneği’nden destek geldi. Dernek Başkanı Abdullah Cıstır “Dönüşüm projelerini ilçe belediyeleri yapsın” dedi.

Abdullah Cıstır: Dönüşüm projelerini ilçe belediyeleri yapsın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı hatalı planın evsiz bıraktığı Roman ailelere İzmir Romanlar Derneği’nden destek geldi. Dernek Başkanı Abdullah Cıstır “Dönüşüm projelerini ilçe belediyeleri yapsın” dedi

Kentsel dönüşüm projelerini belediyeler yapmalı!

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı hatalı planın evsiz bıraktığı Roman ailelere İzmir Romanlar Derneği’nden destek geldi. Dernek Başkanı Abdullah Cıstır “Dönüşüm projelerini ilçe belediyeleri yapsın” dedi.

Romanlar İzmir'de düzenlenen forumda ev istedi!

İzmir Romanlar Derneğinin düzenlediği Roman Çalışmaları İnsan Hakları Forumu, Best Western Otel'de başladı. Romanlar, düzenlenen forumda barınma ihtiyaçlarını bir kez daha vurguladı.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği toplantı düzenledi!

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Irmak, "Federasyon olarak kentsel dönüşümün takipçisi olacağız" dedi.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği kuruldu!

İzmir' in en büyük kentsel dönüşüm merkezlerinden Karabağlar' da, yeterli bilgi alamadığını, görüşlerinin sorulmadığını öne süren bir grup halk, "Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği"ni kurdu...

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Soma'daki anaokulunu açtı!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 23. Anaokulu, 13 Mayıs 2014’te Türkiye’yi yasa boğan maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesinde 18 Eylül 2014 Perşembe günü düzenlenen törenle açıldı.

İzmir Romanlar Derneği Haberi

İzmir Romanlar Derneği

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli mülteciler için "biz onları yıllarca kamplara, boş buldukları apartmanların bodrum kartlarına mı mahkum edeceğiz" sözlerini eleştirdi. Cıstır, "Biz yedi yıldır konut bekliyoruz. Önce bize verdiğiniz sözü tutun. Bazı yerlerde ihtiyaca cevap vermeyen girişimler oldu. Örneğin


Lalapaşa'da Romanlara verilmesi gereken konutlar Roman olmayanlara verildi. Bu politika doğru değil. Öncelikli asli vatandaşlar olmalı. Önce Roman yurttaştarı ya da ekonomik sıkıntıda olanları gör, onların barınma ihtiyaçlarını karşıla sonra Suriyeliler'in sorunlarını çöz" dedi. 


Suriyelilere TOKİ konutları...