08 / 05 / 2024

izmir Salman Elektrik Enerji Santrali

izmir Salman Elektrik Enerji Santrali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "(Yenilenebilir enerji üretimi) Hedefimiz 20 bin megavata taşımak. En son yaptığımız ihalelerde de 10 katı, 15 katı teklif geliyor" dedi.

İzmir Alsancak'taki elektrik fabrikası çürümeye terk edildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikası için yapılan ihalenin iptal edildiğini anımsatarak tarihi binanın çürüdüğünü dile getirdi.  

Altıntaşlar Teknik Madencilik İnşaat ve Elektrik Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altıntaşlar Teknik Madencilik İnşaat ve Elektrik Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mursel Salman tarafından kuruldu.

İzmir'deki tarihi elektrik fabrikası arazisiyle birlikte satılıyor!

Alsancak’taki 91 yıllık tarihi elektrik fabrikası ve 11 dönümlük arazi yeniden satışa çıkarıldı.

İzmir Elektrik Fabrikası yeniden tasarlanıyor!

İzmir Elektrik Fabrikası, Yaşar Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yeniden tasarlandı.

İzmir'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir'in Tire ilçesinde boşaltmaya çalıştığı beton mikserine ait tahliye borusunun yüksek gerilim hattı kablosuna temas etmesi üzerine elektrik akımına kapılan inşaat işçisi Musa Şipallioğlu hayatını kaybetti.

İzmir Aliağa'da elektrik kesintisi 1 Mart 2016!

GEDİZ EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan bakım çalışmaları nedeniyle 1 Mart Salı günü Aliağa'nın bazı kesimlerinde elektrik kesintisi yapılacak.

İzmir Aliağa elektrik kesintisi 11 Haziran 2015!

Gediz Edaş İzmir İl Müdürlüğü, altyapı çalışmaları nedeniyle 11 Haziran 2015 Perşembe günü Aliağa ilçesinin bazı kesimlerinde elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi. İşte İzmir Aliağa elektrik kesintisi 11 Haziran 2015...

İzmir Salman Elektrik Enerji Santrali açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "(Yenilenebilir enerji üretimi) Hedefimiz 20 bin megavata taşımak. En son yaptığımız ihalelerde de 10 katı, 15 katı teklif geliyor" dedi.

İzmir Aliağa'da 3 günlük elektrik kesintisi olacak!

Gediz EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan altyapı çalışmaları nedeniyle Aliağa'da 3 günlük elektrik kesintisi olacak. Kesinti 2 Mayıs 2015 Cumartesi, 4 Mayıs Pazartesi ve 5 Mayıs Salı günü Aliağa'nın bazı kesimlerinde uygulanacak.

İzmir Aliağa'da 4 günlük elektrik kesintisi olacak!

GEDİZ EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan altyapı çalışmaları nedeniyle Aliağa’da 4 günlük elektrik kesintisi uygulanacak. Elektrik kesintisi, 19 Nisan, 20 Nisan,21 Nisan ve 22 Nisan günlerinde yaşanacak.

İzmir elektrik kesintisi 4 Nisan 2015 son durum!

GEDİZ EDAŞ İl Müdürlüğü tarafından yapılacak altyapı çalışmaları nedeniyle, İzmir'in birçok ilçesinde 2 gün boyunca periyodik olarak elektrikler kesilecek. İşte İzmir elektrik kesintisi 4 Nisan son durum...

İzmir elektrik kesintisi 3 Nisan 2015 süresi!

GEDİZ EDAŞ İl Müdürlüğü tarafından yapılacak altyapı çalışmaları nedeniyle, İzmir'in birçok ilçesinde 2 gün boyunca periyodik olarak elektrikler kesilecek. İşte İzmir elektrik kesintisi 3 Nisan 2015 süresi

İzmir'de Tire Biyogaz Elektrik Santrali projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Tire Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş tarafından, ' Tire Biyogaz Elektrik Santrali ' projesi için 3 Mart 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

izmir Salman Elektrik Enerji Santrali Haberi

izmir Salman Elektrik Enerji Santrali

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yenilenebilir enerji üretimini 20 bin megavatın üzerine taşımayı hedeflediklerini bildirdi.  


Bakan Yıldız, FİNA Enerji’nin İzmir'in Karaburun ilçesi Sarpıncık’taki 27,5 megavat kapasiteli Salman Elektrik Enerji Santrali'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerli enerji kaynaklarının kullanımını artırarak doğalgaz ithalatının azaltılabileceğini belirtti.


Yeni rüzgar santrallerinin devreye girmesiyle geçen yıl 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yaptıklarını ifade eden Yıldız, "Bu, son derece önemli. Yatırımcılara kömür, rüzgar, güneş, su ve jeotermal kaynaklarından enerji üretmeyi tavsiye ediyoruz" dedi.


Son bir hafta içinde, altı farklı enerji kaynağından üretilen bir yapıyı ortaya koyan tesislerin açılışını gerçekleştirdiklerini anlatan Taner Yıldız, "Biz bütün bunları çevreye rağmen değil çevreyle beraber yapıyoruz. Burada ne kesecek ağaç, ne tarım yapacak alan var ama bu coğrafyada çevreyle...