30 / 04 / 2024

izmir sit alanı

izmir sit alanı

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, turizm cennetlerinden Çeşme başta olmak üzere kent genelindeki SİT alanlarına yönelik, uzman 18 akademisyenle yeniden inceleme başlattı.

İzmir Kemalpaşa'da imara açılan zeytin alanı SİT değilmiş!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "Zeytin alanlar SİT değilmiş" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

İzmir'de 1.400 hektar alan imara açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir ve Manisa'da hiçbir kurumun görüşünü almadan 1/100 binlik imar planlarını yaptı. Şehir Plancıları iki kere dava açtı. Meğer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir'de 1400 hektar alanı imara açmış.

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

İzmir Karaburun'da sit alanına yapılan inşaat yarın yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Karaburun Belediyesinin mühürlemesine rağmen inşaatı devam eden yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi, inşaat yarın yıkılacak.

İzmir Doğanbey’de doğal SİT alanı imara açılacak!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgede bulunan 9 parselin statüsü, 2015 yılında Davutoğlu’nun seçim hükümetinde Enerji Bakanı olan AKP'li Alaboyun’un şirketi için değiştirildi. Değişiklik, alanın imara açılmasının habercisi olarak yorumlandı.

İzmir Sasalı Doğal Sit Alanı imar planı askıda!

İzmir Çiğli İlçesi, Sasalı Mahallesi 3. Derece Doğal Sit Alanına ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

İzmir Urla Airai antik kent sit alanına boru döşendi!

İzmir Urla’da Airai antik kentinin bulunduğu 1. derece arkeolojik sit alanının ortasına beton boru döşediler.

İzmir Körfezi Geçiş Projesi sit alanına mı yapılıyor?

Gediz Deltası’ndaki flamingolar, İzmir Körfezi Geçiş Projesi nedeniyle tehlike altında. Proje planı uygulandığı takdirde koruma altındaki binlerce hektarlık sulak alan ve birinci derece doğal sit alanı yok farz edilmiş olacak.

Arsam sit alanı ilan edildi ne yapmalıyım?

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca yapılıyor. Peki, arsam sit alanı ilan edildi ne yapmalıyım?

Sit alanında takas nasıl yapılır?

Sit alanı olarak ilan edilen alanlarda, taşınmaz sahibi olanlar Kültür Bakanlığına veya Maliye Bakanlığına başvurarak arazilerinin takas programına alınmasını isteyebiliyorlar. Peki, sit alanında takas nasıl yapılır?

3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altına alınmış, yapılaşamaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanı tespiti nasıl yapılır?

Sit alanların hangi alanlar olduğu, sit alanların nasıl ve kim tarafından tespit edildiği ilgili kanun ve yönetmelikler ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tespiti nasıl yapılır? İşte tespit esasları..

1. derece sit alanında yapılaşma koşulları!

Bazı sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmezken, bazı sit alanlarında ise bazı yapıların inşa edilmesine izin verilebiliyor. Peki, 1. derece sit alanında yapılaşma koşulları nelerdir?

izmir sit alanı Haberi

izmir sit alanı

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, turizm cennetlerinden Çeşme başta olmak üzere kent genelindeki SİT alanlarına yönelik, uzman 18 akademisyenle yeniden inceleme başlattı. SİT alanları endemik yapısından hava akımlarına, kuş ve böcek türlerine kadar 4 mevsim yakın takibe alındıktan sonra 'mutlak korunacak alan', 'nitelikli korunacak alan' ve 'sürdürülebilir alan' olarak yeniden belirlendi. 40 bölüme ayrılan kentteki araştırmalar tamamlandı, sınırlar çizildi. Bakanlık onayına sunulan bu alanlarda, yapılaşma koşullarını açıklanıncaya kadar da inşaat yapılamayacak. İl müdürlüğü yetkilileri, bu durumdan vatandaşların olumsuz yönde etkilenmeyeceği şekilde çalışmaların hızla sürdürüldüğünü açıkladı.


İzmir'in önde gelen turizm bölgeleri başta olmak üzere birçok yer için SİT durumu sıkça tartışma konusu oldu. Bu durumu göz önünde bulunduran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla İl Müdürlüğü yeniden inceleme başlattı. Üniversitelerde görevli...