23 / 07 / 2024

İzmir sorunları çözüm

İzmir sorunları çözüm

İzmir Valiliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında " Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Danışmanlık İşbirliği Protokolü " imzalandı. gerçekleşen protokol törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yıllar sürecek bir süreç var: TBMM adil çözüm bulmalı! 

Gazeteci Emin Pazarcı, kiracı ile ev sahibi sorunlarına Meclis'in adil bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar... 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan düşük emekli maaşlarına 7 maddelik çözüm! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı ile ilgili sorunların çözümünü 7 maddede açıkladı.

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlığı açıkladı. İşte ayrıntılar...

İzmir’de konut krizi nasıl çözülür? Buğra Gökce tek tek sıraladı: İşte 4 maddede çözüm!

Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Yapı belirsizliği nasıl çözülecek? İnşaat Mühendisi Nazım Ergin çözüm önerilerini tek tek sıraladı!

İnşaat Mühendisi Nazım Ergin, Türkiye'de imar sorunları ve imarsız yapılaşmaya dikkat çekerek çözüm önerilerini sıraladı. 

Otomotivcilerden lojistik sorununa ilginç çözüm! Tarihi Haydarpaşa limanına çadır kurdular!

Otomotivde teslimatları geciktiren lojistik sorunlarına Türkiye’de farklı bir çözüm getirildi. Firmalar lojistik sorununu limana çadır kurarak çözüyor.

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Karşıyaka'da imar çözüm ofisi açıldı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözüme kavuşturmak için imar çözüm ofisi açtı. 

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

İzmir Gaziemir'e bağlı Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır devam eden tapu sorunu için vatandaşlar çözüm bekliyor. 

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası'na bağlı Uydukent'te imar sorunlarına yönelik sorunlar çözülüyor. Konuyla ilgili müjdeyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den açıklama geldi. 

İzmir'de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında İzmir depremi mağdurlarının kentsel dönüşüm için çözüm bekleyişlerini kaleme aldı.

Az ve orta hasarlı binalara Dünya Bankası çözümü! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, orta hasar gören yapılar için Dünya Bankası ile anlaşma yapılıp çözüm sunulacağını belirtti. 

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

İzmir sorunları çözüm Haberi

İzmir sorunları çözüm


İzmir Valiliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında "Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Danışmanlık İşbirliği Protokolü" imzalandı. Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen protokol törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün katıldı. Törende konuşan Vali Mustafa Toprak, üniversitelerin var olma nedenlerinin bilimsel düşünceleri yayma ve bulunduğu yörenin alt yapısını ortaya koymak olduğunu belirterek, "Hafta sonu beşik gibi sallandık. Bölgemizin afet gibi sorunları için bilinçlendirme ve tedbir alma konularında bilimsel destek almak için üniversitemiz ön plana çıkıyor. Yardım almak çok önemli" dedi.


Toplumla işbirliği

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ise üniversitelerin öğrenci yetiştirip bilgi üretmek gibi temel iki görevinin yanında, toplumun her kesimiyle işbirliği içinde olmak gibi bir görevi daha bulunduğunu belirtti. Füzün protokolün 4 yararının bulunduğunu belitrerek "Birincisi, valilik...