18 / 05 / 2024

İzmir'in kent sorunlarına bilimsel destek geliyor!

İzmir'in kent sorunlarına bilimsel destek geliyor!

İzmir Valiliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında " Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Danışmanlık İşbirliği Protokolü " imzalandı. gerçekleşen protokol törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı.




İzmir Valiliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında "Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Danışmanlık İşbirliği Protokolü" imzalandı. Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen protokol törenine  İzmir  Valisi Mustafa Toprak ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün katıldı. Törende konuşan Vali Mustafa Toprak, üniversitelerin var olma nedenlerinin bilimsel düşünceleri yayma ve bulunduğu yörenin alt yapısını ortaya koymak olduğunu belirterek, "Hafta sonu beşik gibi sallandık. Bölgemizin afet gibi sorunları için bilinçlendirme ve tedbir alma konularında bilimsel destek almak için üniversitemiz ön plana çıkıyor. Yardım almak çok önemli" dedi.


Toplumla işbirliği

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ise üniversitelerin öğrenci yetiştirip bilgi üretmek gibi temel iki görevinin yanında, toplumun her kesimiyle işbirliği içinde olmak gibi bir görevi daha bulunduğunu belirtti. Füzün protokolün 4 yararının bulunduğunu belitrerek "Birincisi, valilik personeline üniversitemizin enstitülerinde yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda gerekli kolaylıklar sağlanacak. İkincisi yine valilik personeline gereksinim duyulan konularda çeşitli kurs, seminer ve sertifika programları düzenleyeceğiz. Üçüncüsü valiliğimizin gereksinim duyduğu araştırma-geliştirme ve bilimsel danışmanlık konularına ilişkin hizmet desteğinde bulunacak. Valilikte verilen bazı kurslara öğretim üyesi desteğinde bulunacağız. Dördüncüsü ise valilik de Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliği alanlarında uzman personel desteği sağlayabilecek" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön