23 / 07 / 2024

İzmir sorunları

İzmir sorunları

İzmir Valiliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında " Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Danışmanlık İşbirliği Protokolü " imzalandı. gerçekleşen protokol törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

İzmir'de depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar meclis gündeminde!

İzmir'de TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan binalarda ortaya çıkan sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Necip Nasır'dan inşaat sorunlarına çözüm sözü!

AK Parti İzmir Milletvekili ve inşaat mühendisi Necip Nasır, inşaat sektörünün sorunlarından hükümet ile ilgili olanlarını doğrudan kendisinin çözeceğinin sözünü verdi. 

İzmir'de 30 ilçenin sorunları ve yatırım olanakları belirlendi!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in 30 ilçesini tek tek inceleyerek “İzmir İli İlçelerinin Sorunları, Çözüm Önerileri ve Yatırım Olanakları” raporunu hazırladıklarını belirtti,

Bayraklı'da kentsel dönüşüm sorunları var!

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Bayraklı'nın kentsel dönüşüm hakkındaki sorunlarıyla ilgili Şehircilik Bakanlığı'na başvuracaklarını dile getirdi.

Buca Kaynaklar’a 60 kilometrelik kanal geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Kaynaklar ile 29 Ekim ve Zafer mahallerinin evsel atık sularını toplayacak 60 kilometrelik kanal ihalesine çıkıyor. Bölgedeki kanal hattı çalışmaları, imar ve mülkiyet sorunları nedeniyle gecikmişti.

Beyşehir'de inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, düzenlenen toplantıda inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Gül, meslek komitesi olarak oda bünyesinde üyelerin sorunlarını dinlemek ve yukarılara taşımak için zaman zaman bu tür toplantılar yaptıklarını hatırlattı.

Antalya'ya 5 yıl içinde yeni planlama yapılmazsa sorunlar çözülemez!

Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, “5 yıl içinde yeni bir imar planı yapılmazsa, Antalya’nın sorunlarını çözemeyiz. Antalya son şansını kullanıyor” dedi.

Bolu'da yayla evleri sorunları çözülecek!

AK Parti Bolu Milletvekili ve 1’inci sıra adayı Ali Ercoşkun, “Bolu’da yayla evleri sorunların çözüyoruz ve çözmeye devam edeceğiz. Betonlaşmayı engelleyecek şekilde yaylacılık faaliyetlerinin sürmesini sağlayacağız." dedi.

Recep Akdağ New City mağdurlarının sorunlarını çözecek!

Sağlık Eski Bakanı, Erzurum Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı Recep Akdağ karmaşık hale dönüşen New City mağdurlarının sorunlarının çözüme ulaştırılacağını açıkladı.

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Binali Yıldırım İzmir'in kentsel sorunlarını çözecek!

Bülent Delican, "İzmir'i dünya başkentleriyle yarıştırabilecek ufka sahip, kente ağabeylik yapacak, İzmir'in ulaşım, kentsel dönüşüm ve altyapı sorunlarını çözecek tek anahtar Binali Yıldırım'dır" dedi.

Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı yapıldı!

Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde başlayan "Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı" Didim Ticaret Odası Salonu'nda yapıldı.

İzmir sorunları Haberi

İzmir sorunları


İzmir Valiliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında "Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Danışmanlık İşbirliği Protokolü" imzalandı. Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen protokol törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün katıldı. Törende konuşan Vali Mustafa Toprak, üniversitelerin var olma nedenlerinin bilimsel düşünceleri yayma ve bulunduğu yörenin alt yapısını ortaya koymak olduğunu belirterek, "Hafta sonu beşik gibi sallandık. Bölgemizin afet gibi sorunları için bilinçlendirme ve tedbir alma konularında bilimsel destek almak için üniversitemiz ön plana çıkıyor. Yardım almak çok önemli" dedi.


Toplumla işbirliği

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ise üniversitelerin öğrenci yetiştirip bilgi üretmek gibi temel iki görevinin yanında, toplumun her kesimiyle işbirliği içinde olmak gibi bir görevi daha bulunduğunu belirtti. Füzün protokolün 4 yararının bulunduğunu belitrerek "Birincisi, valilik...