30 / 04 / 2024

Bergama'da tarihi kalıntılarına zarar veren trafik kent dışına çıkarılacak!

Bergama'da tarihi kalıntılarına zarar veren trafik kent dışına çıkarılacak!

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, " Bergama'nın 2 bin yıllık tarihi kalıntılarına zarar veren trafiğin acilen kent dışına çıkarılması gerekir " diyerek ilgililerden destek istedi.




Bergama'nın ortasından tonlarca ağırlığındaki yüküyle geçen kamyonların tarihi dokuya verdiği zararın önüne geçilmesi için iş dünyası da harekete geçti. Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, "Bergama'nın 2 bin yıllık tarihi kalıntılarına zarar veren trafiğin acilen kent dışına çıkarılması gerekir" diyerek ilgililerden destek istedi. 

Bergamalı işadamları, Yeni Asır Gazetesi'nin 4 Haziran 2014 günü "Bergama'da tarih alarm veriyor" başlıklı manşetinde dikkat çektiği konuyu TOBB'a bağlı İzmir'deki oda ve borsaların üç ayda bir yapılan ortak toplantısında gündeme getirdi. 


Çökme tehlikesi var

Bergama'da, 2 bin yıl önce inşa edilen Bodrum Köprüsü ve altındaki tünellerin, 100 tonluk TIR ve kamyonlar yüzünden çökme tehlikesi yaşadığına dikkat çeken Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama'nın turizmi ve tarihiyle geleceğe taşınmasının her zaman en önemli gündem maddesi olacağını kaydetti.

Konuyu her platformda gündeme taşıyacaklarını belirten Başkan Ürper, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i ziyaret ederek ilçenin UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girmesinden dolayı kutladı ve kamyon trafiğinin önlenmesi konusunda işbirliği önerdi. Bergama Ticaret Odası yönetimi olarak ilçenin tarihi ve doğal kimliğine sahip çıkacak çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirten Fikret Ürper, bu yöndeki projelerini, düzenledikleri turizm toplantısında da gündeme getirdi. 


'Yeni bir yol açmalıyız'

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı toplantıda konuşan Ürper, özellikle kent içindeki kamyon trafiğinin kaldırılması için destek istedi. Başkan Ürper, "Kozak yolu üzerinden yılda 1 milyon ton yükle kamyonlar geçiyor. Yeni güzergah oluşturmak zorundayız. Yolun bu haliyle kullanılması ticari hayatı da olumsuz etkiliyor. Turizm ve ticareti birlikte canlandırmamız için yeni bir yol açmak zorundayız" dedi


Yeni Asır



Geri Dön