21 / 05 / 2024

bergama 2014 projeleri

bergama 2014 projeleri

Bergama, tarihi bir başarıya imza atarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. Kente yepyeni fırsatlar sunacak müjdeli kararın ardından sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın gözü Bergama'ya çevrildi

Bergama'da tarihi kalıntılarına zarar veren trafik kent dışına çıkarılacak!

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, " Bergama'nın 2 bin yıllık tarihi kalıntılarına zarar veren trafiğin acilen kent dışına çıkarılması gerekir " diyerek ilgililerden destek istedi.

9 soruda TOKİ İzmir Bergama 2022 ucuz konut projesi! TOKİ Bergama projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur?

TOKİ sosyal konut projeleri için başvurular bugün itibariyle kabul edilmeye başlandı. TOKİ, 250 bin konut projeleri kapsamında İzmir'de de yeni konut projeleri inşa edecek. Peki TOKİ Bergama projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 9 soruda TOKİ İzmir Bergama 2022 ucuz konut projesi...

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bergama Bazilika ziyaretçi sayısı yüzde 298 arttı!

2014'de "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne giren Bergama'daki 1 müze ve 3 ören yerinin ziyaretçi sayısı ise büyük artış gösterdi. Bergama'daki Bazilika yüzde 298'lik oranla ziyaretçi sayısını en fazla artıran örenyeri oldu.

Bergama'nın ziyaretçi sayısı arttı!

İzmir'deki müze ve örenyerlerini ziyaret edenlerin sayısı 2013 yılına kıyasla sadece binde 2 oranında artarken, 2014 yılında "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne giren Bergama'daki 1 müze ve 3 örenyerinin ziyaretçi sayısında önemli ölçüde artış gözlendi.

2014'ün en iyi kent konseyi Bursa Kent Konseyi!

İstanbul merkezli Belediye Haberleri Ajansı tarafından bu yıl sekizincisi yapılan ‘Belediye Oscarları’ ve ‘Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri’ ödüllendirmesinde, Bursa Kent Konseyi ‘2014 Yılının En İyi Kent Konseyi’ seçildi.

Mersin'in 2015 projeleri ve yatırımları açıklandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yılı sona ererken, geride kalan 9 ayda yaptıkları çalışmalar ve 2015 yılı projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Melih Gökçek: 2014'te yüzlerce değişik projeye imza attık!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara’nın değerine değer katan dev projeleri üretmeye devam ettiklerini söyledi. Gökçek; 2014’te dopdolu projelere imza atılan, hafızalara kazınacak bir yıl olarak geride kaldı, dedi.

Bergama Belediyesi'nden kiralık 22 tarla!

Bergama Belediye Başkanlığı; 22 tarlayı kiraya veriyor. Söz konusu tarlaların ihalesi; 31 Aralık 2014 tarihinde saat 10.40 itibariyle İhale Komisyonu huzurunda açık artırma sureti ile yapılacak.

Bergama 2015'te 3 milyon turist hedefliyor!

Bergama'nın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesiyle gözde olan İzmir 2014'te 1 milyon 270 bin yabancı turisti ağırladı. Efes'in de listeye dahil edilmesinin beklendiği 2015'te hedef 3 milyon turist..

Yılbaşı kampanyalı gayrimenkul projeleri!

Gayrimenkul projelerinde yılbaşı kampanyaları başladı. İnşaat sektörünün önde gelen firmaları satışı devam eden gayrimenkul projelerinde uyguladıkları özel kampanyalarla 2014 yılını uğurlamaya hazırlanıyor. İşte yılbaşı kampanyalı gayrimenkul projeleri...

Halk GYO, 2014'te kârını yüzde 82 arttırdı!

Halk GYO, Eylül 2014 itibariyle öz kaynaklarını 798 milyon TL'ye çıkartırken, tamamlanan ve devam eden projeleri ile gayrimenkul portföy 1.5 Milyar TL seviyelerine yükseltti.

Bergama Yortanlı Mahallesi belediyeden 3 yıllığına kiralık 11 tarla!

Bergama Belediye Başkanlığı; Bergama Yortanlı Mahallesi 'ndeki 11 tarlayı 3 yıllığına açık teklif artırma usulü ile 11 Aralık 2014 tarihinde ihale yöntemi ile kiraya veriyor.

Adana ve Konya'daki Hava Kalitesi Ön Değerlendirme Projeleri açılış toplantıları yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2014 Yılı Yatırım Programı kapsamında; Adana ve Konya illerinde yapılan Hava Kalitesi Ön Değerlendirme Projeleri açılış toplantıları düzenlendi. Projeler kapsamında yapılacak çalışmalar anlatıldı...

bergama 2014 projeleri Haberi

bergama 2014 projeleri


Bergama, Katar'ın başkenti Doha'da yapılan UNESCO 38. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, tarihi bir başarıya imza atarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. Kente yepyeni fırsatlar sunacak müjdeli kararın ardından sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın gözü Bergama'ya çevrildi. Ancak tarihi ilçede yaşayan vatandaşlar, UNESCO'nun listesine girilmesine rağmen altyapı, çevre, trafik gibi birçok konuda ilçe belediyesinden memnun olmadıklarını söylüyor. Vatandaşlar Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'ten sorunlara çözüm üretmesini istiyor. 

Vatandaşlar yollarda ışıklandırma olmamasından otopark sorununa, mahallelerdeki su baskınlarından kanalizasyona kadar bir çok konuda şikayetçi olduklarını dile getirdi. İlçe halkı en önemli sorunlarının ise şikayetlerinin dikkate alınmaması olduğunu ifade etti. 

Bütünşehir yasası ile birlikte ortaya çıkan ilçe ve büyükşehir belediyesi arasında yaşanan koordinasyon sorunuydu. Vatandaşlar ilçenin sorunlarının çözülmesi için iki belediye arasındaki koordinasyonun artmasını istedi.



Yeni...