04 / 05 / 2024

izmir tariş arazileri imar

izmir tariş arazileri imar

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

İzmir'deki tarım arazileri TBMM gündemine taşındı!

2002-2018 yılları arasında İzmir'deki tarım arazileri ve tarımsal destekler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Evora İzmir için ÇED süreci başladı!

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde yer alan Tariş Birlikleri’ne ait kamu arazileri, Emlak Konut GYO A.Ş’ye devredildikten sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca bölgenin imar planları düzenlendi. 

Sümerbank'ın İzmir'deki tesisleri ve arazileri mecliste!

Sümerbank'ın İzmir'de bulunan eski basma fabrikası tesisleri ve arazileri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

Tariş ve TCDD arazileri Haziran'da satışa çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in merkezindeki Tariş ve TCDD'ye ait dev arazileri satışa çıkaracağını belirtti. Dev arazinin imarını konut, turizm ve ticaret alanı olarak değiştirildi.

Satılan milli emlak arazileri meclis gündeminde!

Satışı gerçekleşen milli emlak arazileri meclis gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kamu arazileri beklentinin altında satılıyor!

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, "Beklentilerin altında fiyatlara kamu arazileri satılıyor'' diyerek, belediyelerin arsa satış ihalelerindeki sonuçlarını değerlendirdi.

GS'nin Florya ve Riva arazileri ile ilgili protokol yakında imzalanacak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Emlak Konut ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Florya ve Riva arazileri ile ilgili protokolün önümüzdeki günlerde imzalanacağını söyledi.

Emlak Konut ile Tariş, Alsancak projesi için protokol imzalandı!

Emlak Konut GYO ve Tariş Koorperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje geliştirecek.

2B arazileri için son başvuru tarihi 7 Mart 2017!

Orman vasfını yitirmiş arazileri için, başvurmayanlara yeni bir hak tanındı. 7 Eylül'de açıklanan 6 aylık ek süre 7 Mart 2017 tarihinde bitecek. Ege Haber gazetesi yazarı Fadime Kuzu, Emekli Maliye Profesörü İzzet Şahin'le 2B arazileri ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj...

Dursun Özbek, Riva ve Florya arazileri için destek istedi!

Başkan Dursun Özbek, üyelere “Yılda 40 milyon Euro faiz ödediklerini belirterek, Riva ve Florya arazileri için destek istedi.

Yabancılara satılan tarım arazileri TBMM gündeminde!

Yabancı uyruklu özel ve tüzel kişilere satılan tarım arazileri mecliste konu oldu. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Necip Nasır: Konutta en büyük talep İzmir'de olacak!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin izmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

izmir tariş arazileri imar Haberi

izmir tariş arazileri imar

İzmir’de 2003’ten bu yana kamuoyunun yakından izlediği ‘İzmir Yeni Kent Merkezi Planı’ kapsamında, yıkılan Alsancak Stadı’nın arkasında yer alan, Tariş’e ait değerli arazilerle ilgili imar planlaması ve buraya yapılacak projelerle ilgili tartışma ve davalara bir yenisi eklendi.


Tariş’e ait 140 bin metrekare genişliğindeki araziyle ilgili olarak daha önce konut, rezidans, ofis, otel, AVM’nin de içinde olduğu proje için harekete geçen Özak GYO, meslek odalarının açtığı davada, yargının bu projeye olanak sağlayan plan notlarını iptal etmesi sonrası projeyi yapmaktan vazgeçti.


Emlak Konut sürdürdü

Ardından Tariş ile protokol imzalayan Emlak Konut GYO, projeyi yürütmeye devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, EPP (Emlak Planlama Proje Yönetim A.Ş) verilen alana üçte bir konut yapılmasının önünü açan plan notunu, ekim ayında onayladı.


Bu sürecin ardından 1/1000 ve 1/5000...