15 / 05 / 2024

izmir Tekel Sigara Fabrikası

izmir Tekel Sigara Fabrikası

Nevvar-Salih İşgören Vakfı, Eski Tekel Sigara Fabrikası 'nı Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 25 yıllığına alarak burayı kültür ve sanat amaçlı eğitim ve öğretim tesisine dönüştürecek

ABD'de sosyal konutlarda sigara ve tütün ürünleri yasaklandı!

ABD İskan ve Şehircilik Bakanlığı (HUD), ülke genelinde devlet tarafından sübvanse edilen sosyal konutlarda sigara ve tütün ürünlerinin yasaklanacağını duyurdu.

Antalya Tekel Deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı!

Antalya kent merkezindeki eski Tekel deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı. Bina uyuşturucu bağımlılarının mekanı oldu

Kartal Cevizli Tekel Fabrikası üniversite mi oluyor?

İstanbul Kartal'da bulunan eski Cevizli Tekel Fabrikası'nın arazisi CHP'li belediyenin ve halkın park olsun talebine rağmen, eski AKP'li bakanın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu için vakıf üniversite alanına dönüştürüldü.

Necip Nasır: Konutta en büyük talep İzmir'de olacak!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin izmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

İzmir Doğanlar Stadı Temmuz'da açılacak!

İzmir yıkılan Alsancak Stadı ile yaşlı ve sorunlu Atatürk Stadı'nın yerine izmir Büyiıkşehir ve Bornova belediyeleri, Doğanlar Stadı'nı bitirdi.

Batman'da Tekel'e ait hangarların satışında belirsizlik yaşanıyor!

Tekel’e ait tekstil kentteki hangarlar ile taşınmazlara henüz çözüm bulunmadığını söyleyen İbrahim Halil Kırşan; “Formül bulamadık. Böyle giderse tesisler eğitim yuvasına gidebilir” dedi.

Sigara içenler Folkart'ta çalışamayacak!

FOLKART Başkanı Mesut Sancak, çalışanların tamamının, gördükleri eğitim sonrası "31 Mayıs Dünya Sigara İçmeme Günü"ne, sigarayı bırakarak girdiklerini söyledi.

Batman'daki tekel hangarları ve gayrimenkullerin ihaleleri iptal edildi!

Batman Tekel gayrimenkullerin de aralarında bulunduğu Kozluk ve Sason’daki hangar ile taşınmaz mallar ihalesi yine gerçekleşmedi. Batman’daki tesislere 8 firma talipli oldu.

Manisa Akhisar Sigara Fabrikası'nın arazisine 6 teklif!

Manisa'da 1975 yılında temeli atılan ancak yapımı tamamlanamayan Akhisar Sigara Fabrikası'nın arazileri satışa çıkarıldı. Sigara fabrikasına ait iki arazi için ayrı ayrı açılan ihaleye 6 firma talip oldu.

Buğra Müh.İnş.ve İnş.Malz.Mak.Elek. Mad.Mob.Tur.Tekel Ür.ve Sigara Paz. İm.İth.İhr.Tic.ve Sn.Ltd.Şti.İst.Şb açıldı!

Buğra Müh.İnş.ve İnş.Malz.Mak.Elek. Mad.Mob.Tur.Tekel Ür.ve Sigara Paz. İm.İth.İhr.Tic.ve Sn.Ltd.Şti.İst.Şb, Necati Şahin Şube Müdürlüğü'nde 7 Nisan'da Kadıköy'de açıldı.

İzmir Basmane'deki eski tütün deposu yıkılıyor!

İzmir'in Basmane semtindeki, yıkımı devam eden eski tütün depolarının bulunduğu alana Özkardeş Grubu tarafından yatırım yapılacak. Basmane çukuru olarak bilinen alanın hemen yanındaki eski Tekel tütün deposunun yıkım çalışmaları devam ediyor.

Batman'ın 3 ilçesindeki tekel hangarları ve gayrimenkuller ihaleye çıktı!

Özelleştirme İdaresi’nin iki kez ihaleye çıkardığı ve tekstil firmalarının da aralarında bulunduğu 7 şirket, kapatılan Tekel’in taşınmaz mallar ile hangarlarına talipli. Üçünce kez ihaleye çıkan gayrimenkullerde yatırım yapan tekstilciler, öncelik istiyor

İzmir Karşıyaka'da icradan 7 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü, izmir İli Çiğli İlçesi'nde yer alan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi.

izmir Tekel Sigara Fabrikası Haberi

izmir Tekel Sigara Fabrikası


İzmirli hayırseverler merhum Nevvar ve Salih İşgören'in adları Alsancak'ta yapılacak kültür kampusünde yaşayacak. Eski Tekel Sigara Fabrikası'nı kültür ve sanat amaçlı eğitim ve öğretim tesisi olarak kullandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 25 yıllığına alan Nevvar-Salih İşgören Vakfı, burayı İzmir'in kültür sanat merkezine dönüştürecek. Nevvar-Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Moğulkoç, eski sigara fabrikasını İzmirlilerin nefes alacağı bir yer haline getireceklerini söyledi. Vakfın temel amaçlarından birinin eğitim olduğunu kaydeden Moğulkoç, "Rahmetli Salih İşgören sağlığında bir kolej ve üniversite açılmasını vakfımızın yönetim kurulu üyelerine vasiyet etti. Biz de Tekel'in eski sigara fabrikasının ön izinlerini aldık. Burayı Bakanlık bize 25 yıllığına tahsis etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi büyük destek verdi. Mezbelelik haline dönüşmüş o alanı kültür merkezi ve...