15 / 05 / 2024

İzmir teleferiği

İzmir teleferiği

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği raporu üzerine 2008 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri, yarın yeniden hizmet vermeye başlayacak.

TOKİ'den konut bekleyen İzmirliler dikkat! Yeni proje için tarih resmen açıklandı! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İzmir projesi için yeni tarih resmen açıklandı. TOKİ İzmir projesinde 271 konut ve 12 adet dükkan yer alacak.

TOKİ İzmir projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 517 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın!

TOKİ İzmir projesi için tarih resmen belli oldu... Seferihisar'da inşa edilecek olan tam 517 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın...

TOKİ'den İzmirlilere son dakika ucuz konut müjdesi! O ilçe için tarih belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir projesi için ihale tarihini açıkladı. İşte son dakika gelişmeleri...

TOKİ İzmir projesi için tarih belli oldu! İzmirliler hemen bu tarihe bakın!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut hayata geçirmeyi planlayan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir projesi için start verdi. İşte TOKİ İzmir projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ İzmir projeleri için tarihler belli oldu! O ilçelere 920 yeni ve ucuz konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir projeleri için tarihler belli oldu. TOKİ yeni projeleri kapsamında İzmir'in iki ilçesinde 920 konut inşa edecek.

TOKİ İzmir projesi için beklenen tarih belli oldu! O ilçeye ucuz konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir projesi için start verdi. TOKİ İzmir projesinin ihalesi 8 Ağustos 2022 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İzmir Çiğli'de satılık 23 bin 686 metrekare arsa! 87 milyon TL'ye...

İZELMAN A.Ş., İzmir İli, Çiğli İlçesi, Büyük Çiğli Mahallesi 35280 ada 1 parselde yer alan arsayı satıyor...

İzmir Valiliği'nden deprem konutları açıklaması!

İzmir Valiliği, şehirde 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından 7 proje alanında inşa edilecek konutlara ilişkin bütün planların yapıldığına ve hiçbir vatandaşın hak kaybına uğramayacağına vurgu yaptı.

İzmir Çiğli'de 54.6 milyon TL'ye icradan satılık 3 arsa hissesi!

T.C. Karşıyaka 1. İcra Dairesi, İzmir ili, Çiğli ilçesinde yer alan 3 arsa hissesini 54 milyon 588 bin 534 TL'ye icradan satıyor...

İzmir Bergama için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Begama ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. İzmir Bergama için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Çiğli'de zemininde çatlaklar görülen bölgede 5 ev boşaltıldı! 

İzmir'in Çiğli ilçesinde zeminde çatlaklar oluşan bir mahallede 5 ev 1 ahır tahliye edildi. 

TOKİ'den İzmir Çiğli'ye iki yeni okul müjdesi! İhalesi bugün!

İzmir İli Çiğli İlçesi Küçükçiğli Mahallesi (Akiş Öğütçü Ortaokulu) 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Karşıyaka İlçesi Örnekköy Mahallesi (Engin Hayri Özmeriç İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den İzmir Çiğli'ye iki yeni okul!

İzmir İli Çiğli İlçesi Küçükçiğli Mahallesi (Akiş Öğütçü Ortaokulu) 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Karşıyaka İlçesi Örnekköy Mahallesi (Engin Hayri Özmeriç İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

İzmir teleferiği Haberi

İzmir teleferiği

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği raporu üzerine 2008 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri, yarın yeniden hizmet vermeye başlayacak.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AB standartlarına göre yenilenen Balçova Teleferik Tesislerini gezdi, teleferiğin ilk seferini gerçekleştirdi.


Tesisin 1974 yılında açıldığını kaydeden Kocaoğlu, 2008 yılında makine mühendislerinin, teleferiğin güçlendirilmesi gerektiği doğrultusundaki raporu üzerine kapatıldığını hatırlattı.


Kocaoğlu, güçlendirme aşamasında AB mevzuatında insan taşıyan hava araçlarıyla ilgili yönetmelikte yapılacak değişikliğin beklendiğini ifade ederek, "3 defa ihale süreci yaşandı. Hepimiz üzüldük. 2013 yılında ihale süreci bitti. Yarından itibaren halkımıza hizmet verecek. Toplam maliyeti 15,5 milyon lira. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan gecikme için affınızı diliyoruz" diye konuştu.


Tesislere gelenlerin İzmir'in körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için, kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde...