28 / 04 / 2024

izmir tire arıtma tesisi

izmir tire arıtma tesisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

Tire Arıtma Tesisi'nin inşaatı Eylül'de tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye 9.1 milyon liralık arıtma tesisi kazandırıyor.

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

İzmir Küçük Menderes arıtma tesisi ihalesi 19 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma kurmak için ihaleye çıkıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 arıtma tesisi yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menderes Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde yılda 2 bin ton arıtma çamuru güneş enerjisiyle kurutuluyor.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

İzmir'de 9 ilçeye daha arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kiraz'daki arıtma tesisinin verimli çalışmadığını belirterek, "10 ilçede nasıl arıtma yaptıysak yeni bağlanan 9 ilçede de öyle yapacağız. Bunun için her türlü olanağımızı kullanacağız" dedi.

İzmir Küçük Menderes'e 11. arıtma tesisi yapılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Menderes Havzasını kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır Hasköy'de kuracağı arıtma tesisi için ihale hazırlıklarına başladı.

İzmir Hasköy'e Avrupa standartlarında arıtma tesisi!

İzmir -Küçük Menderes Havzası'nı kirlilikten kurtarmak için izmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. Tesiste yaklaşık 10 bin kişinin atık suyu arıtılacak. İşte projenin ayrıntıları...

İzmir Arıtma Tesisi Mart 2016'da açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak 88.4 milyon liralık ek ünitelerin inşaatını hızla tamamlıyor.

izmir tire arıtma tesisi Haberi

izmir tire arıtma tesisi


Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarlarıyla “Türkiye liderliğini” koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma seferberliği sürüyor. 5216 sayılı yasayla sınırlarına dahil olan ilçelerde arıtma yatırımlarını tamamlayan, Bayındır Hasköy ve Menemen Türkelli’de ise arıtma yatırımlarını sürdüren İZSU, şimdi Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan ilçelerde arıtma yatırımlarına başladı. Bu ilçelerdeki arıtmaların ilki Tire’de kuruluyor. 


Tire arıtması için ihale sürecini tamamlayan ve arıtma tesisi yapacak firma ile sözleşme imzalayan İZSU Genel Müdürlüğü, tesisin yapımına Eylül ayının son haftasında başladı.  66 bin kişiye hizmet verecek tesis,  günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak. İZSU, Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkii'nde Tire Belediyesi’ne ait 21 bin metrekarelik alanda kurulacak tesisi 360 günde tamamlanacak. 


Bayındır Hasköy ve Tire arıtmasının da devreye girmesi ile...