28 / 04 / 2024

izmir tramvay hatları son durum

izmir tramvay hatları son durum

Konak Tramvayı yapımı nedeniyle güzergah üzerindeki bazı ağaçları zorunlu olarak taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalardan sonra bölgenin yeşil dokusunu yeni ağaçlar ve çalı gruplarıyla daha da güçlendirilecek.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir YHT hatlarının maliyeti 90 milyar TL arttı!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na göre, Ankara-Sivas YHT hattında 40 milyar, Ankara-İzmir YHT hattında ise 50 milyar liralık maliyet artışı olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

İzmir'de fay hatlarının röntgeni çekilecek!

İzmir'de ODTÜ öncülüğünde  2,5 sene devam edecek "İzmir İli Depremsellik ve Mikro bölgelendirme Araştırma Projesi" kapsamında fay hatlarının röntgeni çekilecek. 

İzmir Çiğli Tramvayı'nda ilk raylar döşendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehir içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla inşaat çalışmalarına start verilen Çiğli Tramvayı’nda incelemeler yaptı. 

Üçyol-Buca Metro Hattı ihalesi 15 Şubat'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Görev süremin ilk dört yılında toplamda 18,5 kilometrelik yeni metro ve tramvay hatlarını İzmir'in raylı sistem ağına dahil edeceğiz" dedi.

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Eskişehir'de tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılıyor!

Eskişehir'de kent içi ulaşımda önemli bir yeri bulunan tramvay hatlarında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılacak.

Ayasofya’daki çatlaklar sorun oluşturabilir!

Ayasofya’nın zemin yüzeyinde yapılan ölçümler sonucunda hazırlanan raporda yüzeyde gözüken kılcal çatlakların tramvay hatları ve ağır tonajlı araç geçişleri nedeniyle ileride büyük çatlaklara neden olacağı açıklandı.

Sultangazi'ye metro ve tramvay müjdesi!

Yerel seçimler için hazırladığı projeleri anlatan Sultangazi AK Parti Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun, yeni dönemde Vezneciler- Sultangazi- Fenertepe metro hattı ile Habibler-Tepeüstü tramvay hatlarının hayata geçirileceğini söyledi.

izmir tramvay hatları son durum Haberi

izmir tramvay hatları son durum


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşıma çevreci bir soluk getirecek Konak ve Karşıyaka tramvaylarının imalatlarını hızla sürdürüyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak şekilde kesintisiz ulaşım sağlanan yol güzergahında bulunan ağaçlar, Konak Tramvayı çalışmaları kapsamında projeye uygun olarak başka bölümlere taşınırken, diğer taraftan da hat boyunca güçlü bir peyzaj çalışmasının hazırlıkları gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, hattın Karataş Lisesi ile Polis Eğitim Merkezi arasında kalan bölümünde, yol güzergahında bulunan 5 adet turunç, 4 adet palmiye, 4 adet hurma, 1 adet manolya ağacı ve çalı grupları ile Konak’ta deniz kenarında yer alan İZELMAN’a ait açık otoparktaki 18 adet çınar ağacı, bulundukları yerlerden taşınarak başka bölgelere dikilecek. Alanlardan alınan ağaçların uygun olanları yeni projede belirlenen bölgelere kaydırılırken, bazı...