29 / 04 / 2024

izmir turizm 2014

izmir turizm 2014

Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile görüşen ENAT Başkanı Laura, İzmir’i, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için destinasyon merkezi haline getirmeyi arzuladıklarını söyledi.

Sırp turist İzmir'e gelmek istiyor!

Her yıl 200 bin Sırp turistin Türkiye'ye geldiğini söyleyen Vucetic, "İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda charter seferleri olmadığı için Sırplar İzmir'e gelemiyor. Biz de Türkiye'den turist bekliyoruz" dedi

Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı ziyaretçilerin akınına uğradı!

Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı, ziyaretçilerin akınına uğradı. Brüksel Turizm Fuarı'na katılan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği yöneticileri, İzmir'in yalnız bırakıldığını ve turizm liginde alt lige düşebileceğini söyledi

İzmir Turizm Ticaret Serbest Bölgesi canlanacak!

ESBAŞ ve ALSER'in protokol törenlerine katılan Bakan Zeybekci, Turizm Ticaret Serbest Bölgesi için 5 bakanın Ankara'da görüştüğünü dile getirdi, "En iyisini biz yapacağız" dedi

İzmir Turizm ödülleri sahiplerini buldu!

Turizm Haftası kapsamında düzenlenen Turizm Ödülleri töreni ve sezon açılışı Sabancı Kültür Sarayı'nda yapıldı. Törene Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy katıldı.

Aktay Turizm'in 2014'e ait finansal tablosu yayınlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın yüzde 100 oranında iştirak ettiği Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri 'nin 2014 'e ait finansal tabloları yayınlandı.

2014'te turizm gelirleri yüzde 6.18 arttı!

2014’te turizm gelirleri 2 milyar dolar ve yüzde 6.18 artarak 34.3 milyar dolara ulaştı. Ancak turist başına harcama sadece 5 dolarlık bir artışla 828 dolar oldu.

Ütopya Turizm İnşaat 2014'e ait vergi beyannamesini yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki döneme ait olan geçici vergi beyannamesini yayınladı.

2014 turizm istatistikleri açıklandı!

2014 yılı, turizm istatistikleri açıklandı. Buna göre 2014 yılında, ülkemize gelen turist sayısı bir önceki yıla göre %5,5 artış göstererek 36,8 milyona ulaştı.

2014 yılı turizm geliri, 34.305 milyar dolar!

Türkiye'nin turizm geliri, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 34 milyar 305 milyon 904 bin dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılına ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.

Dünya Turizm Örgütü 2014 uluslararası ziyaretçi trafiğini açıkladı!

Dünya Turizm Örgütü ( UNWTO ) tarafından açıklanan 2014 yılı ilk sonuçlarına göre uluslararası ziyaretçi trafiği yüzde 4,7 artarak 1 milyar 138 milyona çıktı.

İzmir turizm anlamında nasıl gelişir?

Gözlem gazetesi köşe yazarı Güman Kızıltan bugün ki köşe yazısında '' Turizmde İzmir nasıl gelişir? '' başlığını ele alıyor. İşte Güman Kızıltan 'ın köşe yazısı;

İzmir'de 2014'te 1 milyar 215 milyon liralık yatırım yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014’te kente 1 milyar 215 milyon liralık yatırım harcaması yaptı. Büyükşehir’in 11 yıllık yatırım harcaması ise 7 milyar 222 milyon liraya ulaştı.

Denizli, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'na katıldı!

Denizli, Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan 4 - 7 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 8'inci Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı 'nda ziyaretçilere tanıtıldı.

Mehmet İşler: İzmir'in 2014 yılı turizm karnesi zayıf!

ETİK Başkanı ve (TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2013 yılının ilk 11 ayında Alsancak Limanı'na 473 bin turist geldiğini, bu yıl aynı dönemde yüzde 31 azalarak sayının 327 bin kişiye düştüğünü söyledi.

Çorum, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda tanıtıldı!

Türkiye turizm sektörünün önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı düzenlenen törenle açıldı. Çorum da Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda tanıtıldı...

izmir turizm 2014 Haberi

izmir turizm 2014


Başta engelliler olmak üzere herkesin turizm faaliyetlerinden özgürce yararlanması amaçlayan iki uluslararası örgütün yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile görüşen ENAT Başkanı Laura, İzmir’i, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için destinasyon merkezi haline getirmeyi arzuladıklarını söyledi. 


Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından başta engelliler olmak üzere tüm gezginlerin özgürce seyahat etmeleri ve “erişilebilir” turizme öncelik verilmesi amacıyla kurulan ENAT ve MENA (Orta Doğu, Kuzey Afrika Ülkeleri Birliği) yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. ENAT Başkanı Anna Grazia, Genel Sekreter Ivor Ambrose, Erişebilirlik Uzmanı Katerina Papamichail, ENAT Ürdün Temsilcisi İbrahim Abu-Helil ve Ürdün Kraliyet Havayolları’ndan Alexandra Anderson’dan oluşan grubu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan karşıladı. ENAT Genel Sekreteri Ivor...