24 / 07 / 2024

İzmir turizmi MSC

İzmir turizmi MSC

Nisan ayı meclis toplantısında şirketin İzmir'e gelen iki gemisinden birini İzmir'den çektiğini söyleyen Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, 30 seferin iptal olduğunu açıkladı.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Kütahya termal turizmi alanında yeni projeler üretecek!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek.

Senem Kılıç seçim beyannamesinde kentsel dönüşüme yer verdi!

MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç, biriken ekonomik sorunların kalıcı çözümlerle ortadan kaldırılmasına talip olduklarını söyledi. Kılıç beyannamesinde kentsel dönüşüm ve sağlık turizmi gibi konulara yer verdi.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

İzmir'deki arkeolojik kazılar sponsorluk protokolüne takıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçmiş yıllarda kent tarihi ve turizmi için önemli arkeolojik kazılara verdikleri maddi desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla olan sponsorluk protokolü anlaşmazlığı nedeniyle veremediklerini söyledi.

Yunanistan'ın turizmi Atatürk Evi Müzesi'yle hareketlenecek!

Ekonomik kriz yaşayan Yunanistan turizmde yeni açılımlar yaratıyor. Mouzenıdıs Group, İzmir'deki seyahat acentalarına Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'nde evlilik turu önerisinde bulundu. Acentalar, teklife sıcak baktı.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Sağlık turizmi İzmir'de emlak sektörünü hareketlendirdi!

İzmir'e tedavi için turistler, hastanelerin çevresinde ev kiralıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Yabancı hastaların İzmir'i tercih ederek kentte ev kiralaması emlak piyasasını hareketlendirdi" dedi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı!

İki yıldır atıl vaziyette duran İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırlarındaki Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı. Tesisin Ege'nin kış turizmi merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

MSC Peyzaj İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MSC Peyzaj İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Melih Pesen tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Haziran' da Ümraniye İstiklal Mahallesi'nde kuruldu.

İzmir turizmi MSC Haberi

İzmir turizmi MSC

İzmir'in her geçen gün kan kaybeden kruvaziyer turizmine bir darbe de MSC şirketinden geldi. Nisan ayı meclis toplantısında şirketin İzmir'e gelen iki gemisinden birini İzmir'den çektiğini söyleyen  Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, 30 seferin iptal olduğunu açıkladı.


İzmir'in kruvaziyer turizminde bir darbe daha aldığını belirten Öztürk,  kruvaziyerin dev firması MSC'nin İzmir'den elini çektiğini belirterek, "Kruvaziyerde asıl amaç para kazanmak değil. Asıl amaç İzmir'i dünyaya tanıtmak. Kruvaziyerde en fazla düşüş İzmir'de. Son aldığımız habere göre de MSC şirketi, iki gemisinden bir tanesini iptal etti. 2016 yılı için İzmir'e düzenlenecek 30 sefer iptal olacak. Kruvaziyerde Uzakdoğu'nun yıldızı yükseliyor. Dünyadaki gemilerin birçoğu bu bölgeye gidecek. Akdeniz'de her yerde savaş var. Limanlardan alınan vergiler pahalı"  dedi.


Düşüşü rakamlarla açıklayan Öztürk, "Kruvaziyer sektörü hem ülkemizin...