01 / 05 / 2024

Senem Kılıç seçim beyannamesinde kentsel dönüşüme yer verdi!

Senem Kılıç seçim beyannamesinde kentsel dönüşüme yer verdi!

MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç, biriken ekonomik sorunların kalıcı çözümlerle ortadan kaldırılmasına talip olduklarını söyledi. Kılıç beyannamesinde kentsel dönüşüm ve sağlık turizmi gibi konulara yer verdi.



MHP  İzmir  Milletvekili Adayı Senem Kılıç, ekonominin en büyük sıkıntılarından birinin 'orta gelir tuzağı' olduğuna dikkat çekti. Orta gelir tuzağının tanımını yapan Kılıç, "Orta gelir tuzağı, kişi başına düşen gelirin belli bir aralıkta sıkışması demek. Ne daha fazla üretim ne de tüketim var. Aslında bu durum katma değer üretmediğimiz için böyle. Güney Kore ile Türkiye 2000'lerin başında birbirine model ülke gösterilirdi. Türkiye tarım ve tekstilde büyümeyi seçerken, Güney Kore, katma değeri yüksek teknolojik ürünler ile büyümeyi seçti. Örneğin Güney Kore Ar-Ge çalışmalarına 40 milyar dolar yatırmışken; Türkiye sadece 8 milyar dolar yatırım yaptı. Sadece Samsung markasının Ar-Ge çalışmalarına harcadığı bütçe, tüm Türkiye'nin yaptığı toplam Ar-Ge yatırımından daha fazla. Biz Türkiye'yi orta gelir tuzağından kurtaracağız" diye konuştu.


Türkiye'de yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin de işsizlik olduğunu kaydeden Senem Kılıç, "Şu anda işsizlik oranı yüzde 10,4 seviyesinde. Bu rakam, mevsimsel işçileri ve iş aramaktan vazgeçen insanları da eklediğimizde çok daha yüksek rakamlara ulaşıyor. Kişi başına düşen milli gelirin makyajlandığı bu günlerde vatandaş 100 liraya filesini pazarda ne kadar doldurabiliyorsa o kadar zengindir. Bir iş adamı ne kadar yatırım yapabiliyorsa o kadar zengindir. Kriter, alım gücü olmalıdır" dedi.


MHP'nin seçim beyannamesinin halkın ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte olduğunu kaydeden Kılıç şöyle devam etti: "Seçim beyannamemiz, toplumun ihtiyaçları ve ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak gerçekçi bir yaklaşımla hazırlandı. Sosyal devlet anlayışıyla yaşama geçirmek istediğimiz hilal kart projemiz var. Muhtaç aileler, bu karta yüklenen bakiyeyle esnaftan alışveriş yapacak. Ülke olarak kendi kendimize yetebildiğimiz ölçüde güçlüyüz. Parti olarak bilim ve teknolojinin önemini biliyoruz. Gençlere önem veriyoruz. İzmir'de hem kamu hem özel üniversiteler açılıyor. Fakat mezun öğrenciler iş bulamadığı için başka kentlerde ekmeğini arıyor. Beyin göçünü tersine çevirmemiz lazım. Sanayicilerle işsizleri buluşturacak bir projemiz var. Gençlerin elinden tutacak bir parti olacağımızı düşünüyorum. Kentsel dönüşüm ve sağlık turizmi yenilenebilir enerji enerji konularında da akılcı projeleri yaşama geçireceğiz."


Habertürk


Geri Dön