21 / 05 / 2024

mhp izmir milletvekili adayı Senem Kılıç

mhp izmir milletvekili adayı Senem Kılıç

MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç, biriken ekonomik sorunların kalıcı çözümlerle ortadan kaldırılmasına talip olduklarını söyledi. Kılıç beyannamesinde kentsel dönüşüm ve sağlık turizmi gibi konulara yer verdi.

Konutta KDV yüzde 1'e düşürülsün önerisi Meclis'te: Dar gelirli ve orta gelirliler de konut alabilsin!

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, dar gelirli ve orta gelirlilerin de konut sahibi olabilmesi için konutta KDV'nin düşürülmesi önerisini Meclis'e taşıdı. İşte Uçar'ın o açıklaması...

O kentteki yapıların yüzde 70'i acil dönüştürülmeli: Deprem için çok kritik bir şehir!

Tokat'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan depremler halkı paniğe sürükledi ve evlerde hasar meydana geldi. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat'ın fay hatları için kritik bir noktada olduğunu belirtti ve acil olarak kentsel dönüşümü işaret etti. İşte Bulut'un o açıklaması...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

'Adalet Bakanlığı personeline TOKİ'den ev verilsin' talebi: Milletvekili Meclis'te açıkladı!

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerin taleplerini ve beklentilerini Meclis'te sıraladı. Bunların arasında TOKİ ile anlaşma yapılması da yer aldı. İşte ayrıntılar...

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...

Asgari ücrete temmuzda zam geliyor! MHP’li Saffet Sancaklı açıkladı!

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, partisinin istişare toplantısında milyonları heyecanlandıracak açıklamayı yaptı. Sancaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ifade ederek asgari ücrete temmuz ayında zam geleceğini duyurdu.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti TBMM'de!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Olcay Kılavuz'dan öğrenciler için kira çağrısı!

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimiz, imzaladıkları sözleşmelerden dolayı yurt ve apart ücretlerini ödemeye, öğrenci evlerinde kalan gençlerimiz ise kira vermeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz bizlerden müjdeli haber beklemektedir." dedi.

mhp izmir milletvekili adayı Senem Kılıç Haberi

mhp izmir milletvekili adayı Senem Kılıç

MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç, ekonominin en büyük sıkıntılarından birinin 'orta gelir tuzağı' olduğuna dikkat çekti. Orta gelir tuzağının tanımını yapan Kılıç, "Orta gelir tuzağı, kişi başına düşen gelirin belli bir aralıkta sıkışması demek. Ne daha fazla üretim ne de tüketim var. Aslında bu durum katma değer üretmediğimiz için böyle. Güney Kore ile Türkiye 2000'lerin başında birbirine model ülke gösterilirdi. Türkiye tarım ve tekstilde büyümeyi seçerken, Güney Kore, katma değeri yüksek teknolojik ürünler ile büyümeyi seçti. Örneğin Güney Kore Ar-Ge çalışmalarına 40 milyar dolar yatırmışken; Türkiye sadece 8 milyar dolar yatırım yaptı. Sadece Samsung markasının Ar-Ge çalışmalarına harcadığı bütçe, tüm Türkiye'nin yaptığı toplam Ar-Ge yatırımından daha fazla. Biz Türkiye'yi orta gelir tuzağından kurtaracağız" diye konuştu.


Türkiye'de yaşanan en büyük...