29 / 04 / 2024

izmir yabancı turisti

izmir yabancı turisti

İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 20'14'ün 8 aylık döneminde yüzde 4,6 oranında düşerek 924 bin 837 kişiye geriledi. Mehmet İşler İzmir'in 8 aylık turizm rakamlarını değerlendirdi.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Menderes Türel: Antalya'yı metro ile tanıştıracağız!

Tüm yılların rekorunu kırarak geçen yıl yaklaşık 14 milyon yabancı turisti ağırlayan Antalya, 3-4 yıl içinde bu sayıyı 20 milyona çıkarmayı planlıyor. 

İzmir Emlak Fuarı’na yabancı ilgisi!

Türkiye’nin emlak ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda bir araya geldi. Fuara, yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.

İşte Almanya’nın en çok ziyaret edilen 8 mimari eseri!

Almanya’nın tarihi binaları her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendisine çekiyor. Almanya'da gotik, klasik ve barok mimarinin seçkin örneklerini bulmak ve ziyaret etmek mümkün.

İzmir yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, ''İzmir konumu ve verilen teşvikler nedeniyle yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı bir kent''dedi.

İzmir'e yabancı yatırımcı için fabrikalar inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir ziyaretinde yabancı yatırımcı için fabrikalar yapıp, onlara kiraya vereceklerini açıkladı.

Reysaş Holding, Kastamonu'da otel yapacak!

Kastamonu’da son günlerde yerli ve yabancı turisti ağırlamak için otel yapılması konusunda yatırımcılara açık çek verilirken hem Kastamonu Valiliği hem de Kastamonu Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Liman Kent, İstanbul'da yeni yatırım fırsatları oluşturacak!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, yapımı devam eden 3. havalimanına komşu olacak şekilde planlanan Liman Kent Projesi'nin kruvazör turizmiyle yılda 8 milyon yabancı turisti İstanbul'a getireceğini söyledi.

Yabancı turizm yöneticilerinden Fuar İzmir'e tam not!

Fuar İzmir’i ziyaret eden yabancı turizm yöneticileri, “Fuar İzmir’i” gezdi. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Onur Fatih Gökçedağ’ın eşlik ettiği konuk turizmciler, Gaziemir’deki dev fuar kompleksine “tam not” verdi.

Karadeniz'de turizmin yeni gözdesi Maçka!

Doğal güzellikleri, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, yılın 8 ayında 500 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.

İzmir yabancılara konut satışında sınıfta kaldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Birliği, gerçekleştirdiği toplantıda İzmir turizmini masaya yatırdı. İstanbul ve Antalya'nın 2014 yılını artı değerde kapattığını hatırlatan Mehmet İşler, İzmir turizminin 2014 yılında değer kaybettiğini söyledi.

İzmir yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin en uzun plajlarından birine sahip olan İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor

izmir yabancı turisti Haberi

izmir yabancı turisti

İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 20'14'ün 8 aylık döneminde yüzde 4,6 oranında düşerek 924 bin 837 kişiye geriledi, İzmir'in 8 aylık turizm rakamlarını değerlendiren Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETÎK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 'Bu düşüşün asıl nedeni, kurvaziyer yolcu trafiğinde meydana gelen azalmadır. Geçen sene Alsancak Limanı'nda 305 bin kişilik olan yolcu trafiğimiz. yüzde 29 oranında bir düşüş göstererek 216 bine gerilemiştir." dedi. Yaşanan bu olumsuz durumun yanında havayoluyla izmir'i ziyaret eden yabancı turist sayısında artışın devam ettiğini belirten İşler," Havayolu ile ülkemize giriş yapan yabancı ziyaretçi sayısında artış devam etmiştir. Geçen senenin 8 aylık döneminde 629 bin kişi olan Adnan Menderes Havaalanı trafiği, bu yıl yüzde 5,2 oranında...