04 / 05 / 2024

İzmir yabancılara konut satışında sınıfta kaldı!

İzmir yabancılara konut satışında sınıfta kaldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Birliği, gerçekleştirdiği toplantıda İzmir turizmini masaya yatırdı. İstanbul ve Antalya'nın 2014 yılını artı değerde kapattığını hatırlatan Mehmet İşler, İzmir turizminin 2014 yılında değer kaybettiğini söyledi.



Ege Turistik İşletmeler ve Birliği (ETDC), Wyndham Grand  İzmir  Özdilek'te gerçekleştirdiği toplantıda İzmir turizmini masaya yatırdı. "Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Baş kan Yardımcısı Mehmet İşler olmak lazere Ege Tlıristik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulunun katıldığı toplantıda, 2014 yılı İzmir turizmi ve 2015 yılı İzmir turizmi beklentileri başlıklan tartışıldı. 


GEÇTİĞİMİZ YIL İZMİR'DE EKSİ 8 DEĞERLE KAPATILDI 


İzmir'in knıvaziyer turizminde büyük avantajlara sahip olduğunu ve izmir turizmi için önemli kararların alınmasını söyleyen İşler "İzmir turizmi geçtiğimiz yılı yaklaşık eksi 8 değerle kapattı. İz mir turizmi bu şekilde devam ederse, 2015 yılında da düşüş sürecektir. Bu şehre koyduğumuz katma değer kadar şehrin dinamiklerinden destek alamamaktayız. İstanbuL Antalya illeri başta olmak üzere ülke geneli ve bütün şehirler 2014 yılını artı değerde kapatırken, İzmir'in 2014 yılını eksi değerde kapatmış olması, ETİK Başkanı olarak beni son derece endişelendirmektedir." dedi. 


KRUVAZİYER ALANINDA ÖNEMLİ ATILIMLAR GERÇEKLEŞMELİ 


2013 yılının ilk 11 aylık verilere göre 473 bin kişiye ulaşan Alsancak Limanı yolcu trafiğinin, 2014 yılında yüzde 31 oranındaki azalmayla birlikte 327 bin kişiye gerilediğini de hatırlatan İşler "Bu gerilemenin ana sebebinin İzmir kruvaziyer trafiğinde meydana gelen yüzde 31 oranındaki azalmanın olduğunu biliyoruz. Kruvaziyer alanında önemli atilımlar gerçekleştiği takdirde izmir turizmi büyük bir ivme kazanacak. Bir an önce İzmir turizmi için sağlıklı adımlar atılması gerekmektedir. İzmir yabancılara konut satışı yönünden de sınıfta kalmış, listede ilk 10'a dahi girememiştir. 2014 yılı içinde Ege'nin top lam yatak kapasitesi de 4 yüz bini geçmiştir. Bu özeliğiyle birlikte Ege, Akdeniz Bölgesi'nden sonra en büyük destinasyona sahip ikinci bölge olarak göze çarpmaktadır. Aynı zamanda izmir, Ege'deki yatak kapasitesinden yüzde 16,8lik oranında pay almaktadır." şeklinde konuştu. 

değer kaybetti.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön