18 / 05 / 2024

izmir yabancı turizmi

izmir yabancı turizmi

Ege Turistik İşletmeler ve Birliği, gerçekleştirdiği toplantıda İzmir turizmini masaya yatırdı. İstanbul ve Antalya'nın 2014 yılını artı değerde kapattığını hatırlatan Mehmet İşler, İzmir turizminin 2014 yılında değer kaybettiğini söyledi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

İzmir Emlak Fuarı’na yabancı ilgisi!

Türkiye’nin emlak ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda bir araya geldi. Fuara, yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.

İzmir yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, ''İzmir konumu ve verilen teşvikler nedeniyle yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı bir kent''dedi.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

İzmir'e yabancı yatırımcı için fabrikalar inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir ziyaretinde yabancı yatırımcı için fabrikalar yapıp, onlara kiraya vereceklerini açıkladı.

Yabancı turizm yöneticilerinden Fuar İzmir'e tam not!

Fuar İzmir’i ziyaret eden yabancı turizm yöneticileri, “Fuar İzmir’i” gezdi. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Onur Fatih Gökçedağ’ın eşlik ettiği konuk turizmciler, Gaziemir’deki dev fuar kompleksine “tam not” verdi.

Sağlık turizmi İzmir'de emlak sektörünü hareketlendirdi!

İzmir'e tedavi için turistler, hastanelerin çevresinde ev kiralıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Yabancı hastaların İzmir'i tercih ederek kentte ev kiralaması emlak piyasasını hareketlendirdi" dedi.

Ev turizmi 15 bin müfettişin takibinde olacak!

Turizmin kayıp hazinesi olarak nitelendirilen 'ev turizmi'ni kayıt altına almak için harekete geçildi. 15 bin müfettiş, özellikle konutu olan yabancıların ve ikinci konut sahiplerinin kısa dönemdeki kiralamalarını takibe alacak.

Gaziantep 5 yıldızlı 11 oteliyle turizmi genişletiyor!

Sanayisi ile çok sık yerli ve yabancı işadamlarını ağırlayan Gaziantep'te kültür turizmi de hızla gelişiyor. Kentte 11 beş yıldızlı otel, 2 bin 219 oda, 5 bin 219 yatak kapasitesi bulunuyor.

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

izmir yabancı turizmi Haberi

izmir yabancı turizmi

Ege Turistik İşletmeler ve Birliği (ETDC), Wyndham Grand İzmir Özdilek'te gerçekleştirdiği toplantıda İzmir turizmini masaya yatırdı. "Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Baş kan Yardımcısı Mehmet İşler olmak lazere Ege Tlıristik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulunun katıldığı toplantıda, 2014 yılı İzmir turizmi ve 2015 yılı İzmir turizmi beklentileri başlıklan tartışıldı. 


GEÇTİĞİMİZ YIL İZMİR'DE EKSİ 8 DEĞERLE KAPATILDI 


İzmir'in knıvaziyer turizminde büyük avantajlara sahip olduğunu ve izmir turizmi için önemli kararların alınmasını söyleyen İşler "İzmir turizmi geçtiğimiz yılı yaklaşık eksi 8 değerle kapattı. İz mir turizmi bu şekilde devam ederse, 2015 yılında da düşüş sürecektir. Bu şehre koyduğumuz katma değer kadar şehrin dinamiklerinden destek alamamaktayız. İstanbuL Antalya illeri başta olmak üzere ülke geneli ve bütün şehirler 2014 yılını artı değerde kapatırken, İzmir'in...