05 / 05 / 2024

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi tepki

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi tepki

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

Yenifoça Yat Limanı ihalesi 18 Ocak'a ertelendi!

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi'nin ihalesi 18 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Yenifoça Yat Limanı için düğmeye basıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı projesi için ihaleye çıkıyor...

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

TOKİ İzmir Aliağa 2019 başvuruları 2+1 ve 3+1!

TOKİ İzmir Aliağa 2019 başvuruları 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ İzmir Kemalpaşa başvuru tarihleri 2019!

TOKİ İzmir Kemalpaşa başvuru tarihleri 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor.

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açılıyor!

İzmir Mithatpaşa Parkı önündeki araç trafiğini yeraltına alarak kazanılan 71 bin 500 metrekarelik alanı kentin en büyük meydanlarından biri haline getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi bu meydanı pazar günü hizmete açıyor.

Huawei Türkiye'deki ilk deneyim mağazasını İzmir'de açtı!

Akıllı telefon, notebook ve giyilebilir cihazlar gibi ürünler üreten Huawei'in Türkiye'deki ilk "deneyim mağazası" İzmir'de açıldı.

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları mahkemelik oldu!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesine bölge halkından tepki geldi. Vatandaşlar, kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm planlarına dava açılacak!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projelerine halkın onayı alınmadığı için itiraz eden ve dernekleşmiş olan mahalle sakinleri 2. defa askıya çıkan planlara karşı tekrar dava açacak.

İzmir Kemalpaşa'ya kentsel dönüşüm sözü!

İzmir Kemalpaşa Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleri'nde vatandaşlarla bir araya gelen Saadet Partisi'nin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Özüdoğru, Kemalpaşa'ya kentsel dönüşüm sözü verdi.

Kemalpaşa'da 5 bin yeni konut inşa edilecek!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş ile birlikte ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluştu. Uğurlu, bölgede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti.

İzmir Aliağa Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

İzmir Aliağa Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, imar planı başta olmak üzere 32 madde karara bağlandı.

Emlak Konut Aliağa'da yeni proje mi yapacak?

İzmir Aliağa Belediyesi’nin bedelsiz olarak Ege Üniversitesi’ne tahsis ettiği Kalabak Mahallesi ve Çaltılıdere Mahallesi’ndeki parsellerin Emlak Konut’a devredildiği öğrenildi.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi tepki Haberi

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü bir süre önce, temeli 2015 yılı Ekim ayında atılan Yenifoça İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin, bir yıldan daha kısa sürede bitirildiğini ve Yenifoça'nın foseptikten kurtulduğunu açıklayarak hizmete alındığını duyurdu. Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii'nde 26 bin metrekarelik alanda inşa edilen arıtma tesisinin Avrupa standartlarında ileri biyolojik yöntemle arıtma yaptığı, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak kapasiteye sahip olduğu açıklandı. Açıklamada, arıtılan atık suların denize deşarjını sağlamak için 1 kilometre uzunluğunda 500 metresi denizin içinde olmak üzere deşarj hattı yapılacağı da yer aldı.


"DEŞARJ SİSTEMİ YAPILANA KADAR EVSEL ATIK SULAR VİDANJÖRLE TAŞINSIN"


Yenifoçalılar, bu açıklamaların ardından arıtma tesisinin olduğu bölgede zaman zaman etkili olan ağır koku üzerine, evlerinin arasından geçen...