29 / 04 / 2024

İzmir Yiğitler Barajı son durum

İzmir Yiğitler Barajı son durum

İZMİR Valisi Toprak, Kemalpaşa Yiğitler'de yapılacak OSB'nin kullanım suyu ve tarımsal sulama amaçlı barajın dört yılda tamamlanacağını söyledi.Toprak, 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihaleye 50 den fazla firmanın katılması beklendiğini söyledi.

1939 yılında Maraş'a Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış!

Kahramanmaraş'a 1939 yılında Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen 1. etap projesinde tamamlanan 65 konut ve 2 iş yerinin teslim töreni yapıldı.

Benzine bu gece yeni zam geliyor! Litresi 38 TL'yi aşacak! Sürücüler dikkat!

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzine zam yapılacak. Benzinin fiyatı İstanbul'da 38 TL sınırına yaklaşacak, Ankara ve İzmir'de de 38 TL'yi geçecek. İşte ayrıntılar...

İstanbul ve Ankara'da ortalama kira 10 bin TL'yi aştı! İl il kira fiyatları ne kadar oldu?

5 büyük ilde yapılan araştırmaya göre İstanbul ve Antalya’da ortalama kira bedeli 10 bin TL'yi geçti. Ankara’da 5 bin TL'yi aşan ortalama kira, İzmir’de 7 bin liraya, Bursa’da 4 bin TL'ye yükseldi. İşte ayrıntılar...

Yiğitler Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Yiğitler Barajı Projesi için yapılan harcama tutarı ve projenin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den Buca'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün yapılıyor.

TOKİ'den İzmir Buca'ya 2 yeni okul müjdesi! İhalesi yarın!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den İzmir Buca'ya 2 yeni okul!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Bursa'da kentsel dönüşüm için anlaşmaya varıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan dönüşüm modeli için anlaşmaya varılan hak sahipleriyle ilk imzalar atıldı.

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 42 milyon TL'yi aştı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında  evlerini kaybeden depremzedeler için başlatılan 'Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına yapılan destek 42 milyon TL'yi aştı. 

Bursa'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’ın Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı.

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 40 milyon TL'yi aştı!

İzmir’de yaşanan şiddetli depremin birinci ayı dolarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır alanındaki son çadır da kaldırıldı. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısı ile başlatılan ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası kapsamında destek miktarı 40 milyon TL'yi aştı.

İzmir depremi Türkiye’yi uyardı!

İzmir'de yaşanan depremde birçok bina yerle bir olurken, çok sayıda apartman da kullanılmaz hale geldi. Bu yıkımlarının nedeni halen tartışılırken Maltepe Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Utku Yazgan, İzmir depreminin Türkiye'yi uyardığını dile getirdi.

İzmir Yiğitler Barajı son durum Haberi

İzmir Yiğitler Barajı son durum

İZMİR Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Yiğitler'de yapılacak Organize Sanayi Bölgesi'nin kullanım suyu ve tarımsal sulama amaçlı barajın dört yılda tamamlanacağını söyledi. 


Vali Mustafa Toprak, Kemalpaşa Yiğitler Barajının yapılacağı alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, Devlet Su İşleri2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Müteşebbis Heyet Üyeleri'yle inceleme yaptı. 


En son yapılan protokol çerçevesinde yıllık regüle edilecek 16,12 milyon metreküp suyun 9,27 milyon metreküpünün Bölge sanayicilerine tahsis edileceğini, baraj maliyetinin yüzde 57,5'lik kısmının KOSBİ tarafından karşılanacağını hatırlatan Vali Toprak, 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihaleye 50 den fazla firmanın katılması beklendiğini söyledi. Barajdan Kemalpaşa'daki çiftçilerin de yararlanacağını belirten Vali Toprak, “Uzun zamandan beri Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgemizin kullanma suyu...