27 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen 1. etap projesinde tamamlanan 65 konut ve 2 iş yerinin teslim töreni yapıldı.



Bursalılar konutlarına kavuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi mevkiinde bir senede inşa edilen konutlar teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, teslim töreninde yaptığı konuşmada, geçen sene 17 Ağustos'taki temel atma töreninden 1 sene sonra bu kez anahtar teslimi için toplandıklarını ifade etti.

 Bursa da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nde Mudanya ilçesinin de hasar gördüğünü hatırlatan Aktaş, "Açıkçası deprem o günden sonra dönem dönem kendisini hep hissettirdi. Bazen Elazığ'da, bazen Van'da, bazen İzmir'de ama en son 11 ilimizi, 12-13 milyon nüfusu kapsayan Kahramanmaraş merkezli iki depremimiz 6 Şubat'ta deyim yerindeyse yüreklerimizi burktu." dedi.

Aktaş, anahtar teslimi yapılacak konutların, hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da depremi bir afet haline getirenin, insanlar tarafından inşa edilen yapılar olduğunu ifade etti.

 Bursa da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarının sadece bina dönüşümü olmadığını ifade eden Yılmaz, "Fay hatlarını dikkate almazsak, ovalarımızı, yerleşim alanlarımızı dikkate almazsak maalesef yaptığımız tüm işleri kendi ellerimizle afete dönüştürürüz" dedi.

Bunun farkında olan yerel yöneticiler olarak kendilerinin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Yıldırım ilçesinde birçok noktasında kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, "Yaptığımız tüm kentsel dönüşüm çalışmaları birer şehir ıslahıdır. Bugün burada yapılan iş de aslında sadece binaların dönüşümü değil, bir bölgenin ıslahını içermektedir" diye ifade etti.

 Bursa da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bu çalışmalar sayesinde ilçenin günden güne güzelleştiğini aktaran Yılmaz, "Sosyal yaşam alanları kazanmayı, kazandırmayı hedefliyoruz ve bunu gerçekleştiriyoruz. Bu bölgede  Ankara  Caddesi'ne de alternatif güzergah oluşturmayı amaçlıyoruz. Tüm bunları yaparken birlik ve beraberliğimizden büyük destek alıyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Aktaş ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından hak sahiplerine anahtarları temsilen birer plaket takdim edildi.

Hatice Kolçak altın almak isteyenler için son fırsatı açıkladı! Aldınız aldınız... 

Alya Park Orman satışta! Yeni proje

65 yaş üstüne şok karar: O illerde ücretsiz ulaşım yapamayacak! Karar Türkiye genelinde uygulanacak mı?


Geri Dön