12 / 05 / 2024

izmir Yobaz Deresi

izmir Yobaz Deresi

Meles Deresi’nde iyileştirme çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ilçesinden geçen önemli derelerden biri olan Yobaz Deresi’ne de neşter vurdu. Böylelikle Yobaz Deresi’nin zemini betonlandı.

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

Akköprü Deresi 2. etap çalışmaları tamamlandı!

Akköprü Deresi, artık halkın nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü. 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan Akköprü Deresi Islah Projesinin ikinci etabı da bu yıl içerisinde tamamlandı.

Muş Karni Deresi Rekreasyon Projesi başladı!

Muş Belediyesi tarafından projelendirilen ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Karni Deresi Rekreasyon Projesi'nin startı törenle verildi.

Antalya Demre'deki Sakar Deresi’ne dev tünel açılıyor!

Geçtiğimiz günlerde DSİ ile İnşaat firması arasında yapılan Demre Köşkerler Deresi ıslahı inşaatı işinin sözleşmesi sonrası çalışmalar başladı.

Arsuz Zilli Deresi Köprüsü ulaşımı kolaylaştıracak!

Hatay'ın Arsuz İlçe Belediyesi Başkanı Nazım Culha, Çengen Mahallesi'nde yapımına başlanan Zilli Deresi Köprüsü'ndeki çalışmaları inceledi. Köprü 64 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğinde inşa ediliyor.

Yenikent Deresi için protokol imzalandı!

Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi tarafından Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında ıslah çalışmaları başlatılmış, proje için start verilmişti.

Beykoz Küçüksu Deresi kenarındaki kapalı pazar alanı ne oldu?

Beykoz Küçüksu Deresi kenarında yapımı süren kapalı pazar alanının beton zemini ve çelik direkleri söküldü. Mustafa Yılmaz isimli pazarcı, Pazar yerindeki beton zemin ve direklerin sökülüp tekrar dikilmesine bir anlam veremediklerini belirtti.

Serdivan Belediyesi Çark Deresi'nin kenarına park yapacak!

“Yeşil Serdivan” sloganıyla ilçe genelindeki meydan ve park çalışmalarına hız kesmeden devam eden Serdivan Belediyesi, Çark Deresi kenarındaki 6 bin m2 lik alanda yeni projesini hayata geçiriyor.

Gelevera Deresi ıslah çalışmaları başladı!

Gelevera Deresi Projesi’nde dere ıslah çalışmaları başladı. Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, 30 Mart seçimleri öncesi Gelevera Deresi ile ilgili verdikleri sözü hatırlatarak, "Göreve gelir gelmez sözümüzü tutarak fiili çalışmalara başladık” dedi.

Malatya Kuruçay Deresi ıslah ediliyor!

Kuruçay Deresi’nin ıslahının yapılarak modern bir hale getirileceğini kaydeden Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “14 km’lik alanda "Dere Islahı Projesi" uygulanacak. Düzenlemeler yapılarak ağaçlandırılacak" dedi.

TPI Türkiye'deki ikinci yatırımını İzmir'e yapıyor!

HUMMER adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da izmir'de yapacağını açıkladı. TPI Composite'in CEO'su Steve Lockard, uluslararası genişleme planını Türkiye'deki yeni yatırımla sürdüreceklerini söyledi.

Yenikent Deresi Islah ve Çevre Düzenleme projesine başlandı!

Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi çalışmaları başladı. Yenikent Deresi içinde temizlik çalışmaları yapılıyor.

Söke Yenikent Deresi ıslah ediliyor!

Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Proje kapsamında Yenikent Deresi temizlenip, istinat duvarı içine alınacak, çevre düzenleme çalışmalarıyla mesire alanları oluşturulacak.

izmir Yobaz Deresi Haberi

izmir Yobaz Deresi

Özellikle yaz aylarında artan sıcaklık nedeniyle zaman zaman ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi ve yağışlarda su akışını rahatlatmak için dere zemini betonlandı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, derelerde temizlik çalışmasını sürdürürken bir yandan da yağışlı mevsimlerde suyun akışını rahatlatacak, atıkların kokuya neden olmadan alınmasını sağlayacak “zemin iyileştirme” çalışmalarını sürdürüyor. Meles Deresi’nin Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadük altlarına kadar olan bölümde balçık zeminini betonla kaplayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yobaz Deresi’nde de benzer bir uygulama yaptı. Derenin Aşık Veysel Mahallesi’nden geçen 5848 ile 4044 Sokak arasındaki 1 kilometrelik bölümde özellikle yaz aylarında artan sıcaklık nedeniyle kokuya neden bölümde 11 bin 500 metrekarelik zemin betonlandı. Ayrıca 280 metre uzunluğunda taş duvar örülerek güvenlik önlemi alındı. İZSU ayrıca yine merkez...