05 / 05 / 2024

izmir yolcu gemisi

izmir yolcu gemisi

Bu yıl sonuna kadar 4 yeni gemi İzmir’de faaliyete geçecek ve deniz yoluyla taşınan yolcu sayısı yüzde 25 artacak. Son gemilerin teslim edileceği 2017 yılında ise bu rakam yüzde 100’e çıkacak.

Galataport, turistle 30 yılda 25 milyar dolar getirecek!

Galataport’a her yıl 25 milyon ziyaretçi, yaklaşık 7 milyon turist ve 1.5 milyon gemi yolcusu bekleniyor. Limana aynı anda 3 yolcu gemisi yanaşabilecek, günde 15 bin yolcu ağırlanacak...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Antalya'ya kruvaziyerle 170 binin üzerinde yolcu geldi!

Port Akdeniz Antalya Limanı'na bu sezon 65 yolcu gemisiyle 170 binin üzerinde yolcu geldi. Limanın son ziyaretçisi ise Bahama bandıralı Amadea isimli yolcu gemisi oldu

Antalya Limanı, kruvaziyer sezonunu kapattı!

Port Akdeniz Antalya Limanı'na bu sezon 65 yolcu gemisiyle 170 binin üzerinde yolcu geldi. Limanın son ziyaretçisi ise Bahama bandıralı Amadea isimli yolcu gemisi oldu

Fethiye'ye kruvaziyer turizmi ile 200 turist geldi!

Kruvaziyer iskelesi bulunmayan Fethiye'ye kültür turu kapsamında gemi ile 200 zengin Amerikalı turist geldi. Malta bandıralı yolcu gemisi "Aegean Odyssey" Fethiye'ye bir kez daha geldi...

Antalya'da kruvaziyer turizmi canlandı!

Alman bayraklı iki yolcu gemisi, 4 bin 100 turistle Antalya Limanı'na yanaştı. Alman bayraklı yolcu gemileri " Aida " ve " Mein Schiff 2 ", Antalya'ya geldi.

Sinop'ta kruvaziyer turizmi hız kesmeden devam ediyor!

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

307 Fransız turist kruvaziyerle geldi!

Marmaris Limanı'na demirleyen "Horizon" isimli gemi, ilçeye çoğu Fransız bin 307 yolcu getirdi. Malta bayraklı "Horizon" isimli kruvaziyer Marmaris'e geldi. Mikonos Adası'ndan gelen yolcu gemisi, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı.

Bodrum'da kruvaziyer ile 246 turist geldi!

Bodrum Limanı'na yanaşan Hollanda bayraklı "Ryndam" adlı kruvaziyer ile ilçeye çoğunluğu Hollanda uyruklu bin 246 turist geldi. Hollanda bayraklı yolcu gemisi "Ryndam" 'un yolcuları Bodrum gezisine başladı.

Başaran Ulusoy: Yenikapı meydanı cruise limanı olsun!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Galataport’un inşaat süresinin 3-4 yıl süreceğini belirterek, “İstanbul’da cruise (lüks yolcu gemisi) için limana ihtiyaç olacak. Yenikapı’da yılda 3-4 kere miting düzenleniyor, meydan 350 gün liman olarak kullanılsın” dedi.

Türkiye'ye 7 ayda 635 kruvaziyer ve yolcu gemisi demirledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, özellikle Ege'de bulunan limanlara demirleyen kruvaziyer ve yolcu gemileri, ülkemize hatırı sayılır turistin gelmesini sağladı.

İzmir'de raylı sistemi kullanan yolcu sayısı 100 bine çıktı!

Ege'nin İncisi İzmir'de toplu ulaşımdaki yeni dönemin başlamasıyla birlikte, iş merkezlerinin odağındaki İZBAN 'ın Alsancak ile İzmir Metro'nun Konak-Çankaya-Basmane istasyonları, yolcu sayıları 100 bine çıktı.

Turistler Trabzon'a demir attı!

Trabzon, son yıllarının en yoğun kruvaziyer turizmi sezonunu yaşıyor. Karadeniz turu yapan Bahama bandıralı Seven Seas Mariner isimli kruvaziyer yolcu gemisi Kuşadası ve İstanbul, Sinop'tan sonra Trabzon'a geldi.

izmir yolcu gemisi Haberi

izmir yolcu gemisi


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yalova’daki tersanelerde yaptırdığı 15 yeni yolcu gemisinden ilk ikisinin ismi Çakabey ve Dokuz Eylül oldu. Geriye kalan 13 geminin ismini ise İzmirliler koyacak. Bu yıl sonuna kadar 4 yeni gemi İzmir’de faaliyete geçecek ve deniz yoluyla taşınan yolcu sayısı yüzde 25 artacak. Son gemilerin teslim edileceği 2017 yılında ise bu rakam yüzde 100’e çıkacak. Yani toplu ulaşımda deniz yolunu kullananların sayısı 27 milyona ulaşacak. Bu da kent içindeki trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla sipariş verdiği 15 yeni yolcu gemisinden 5’inin yapımının sürdüğü Yalova tersanelerinde tatlı bir heyecan yaşanıyor. 

İzmir’de merakla beklenen yüksek performanslı ilk yolcu gemisi, klas kuruluşlarının yapacağı son testlerin ardından önümüzdeki günlerde kente gelecek. İzmir Körfezi, her 90 günde...