03 / 05 / 2024

izmirde akıllı kavşaklar

izmirde akıllı kavşaklar

İzmir ’ de uygulanacak “ Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ” ile yeraltına döşenen sensörler kavşak yoğunlukları anında ölçecek ve trafik lambalarının süreleri otomatik olarak ayarlanacak...

Şehirler teknolojiyi nasıl kullanıyor?

Akıllı otoparklar, akıllı kavşaklar, akıllı ulaşım, akıllı sulama sistemleri... Belediyeler akıllı şehir olmak için birbiriyle yarışıyor. “Şehirler teknolojiyi nasıl kullanıyor” sorusunun cevabını belediye başkanları anlattı...

Şırnak Cizre'de Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması projesi yapıldı!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre Belediyesince, "Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması" projesini hayata geçirdi.

Düzce Çilimli'de akıllı stok alanları inşa ediliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, D-100 karayolu Çilimli kavşağı mevkisinde Akıllı Stok Alanları Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyüdüğünü söyledi.

Kozan Hastane kavşağı, akıllı kavşak oluyor!

Kozan’da biri bulvar olmak üzere toplam 6 yolun birleştiği ve ilçenin en işlek kavşağı olan ‘Hastane Kavşağı’ akıllı kavşağa dönüştürülüyor. Öztürk, kavşak projesi için geri sayımın başladığını söyledi.

Karayolları’ndan İzmir'e 17.5 milyon TL'lik kavşak!

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, 17.5 milyon lira yatırımla Adnan Menderes Havalimanı ve Menderes ilçesi yol ayrımı ile Görece ayrımına iki köprülü kavşak yapacak. Kavşakların yapımına önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak

Aydın'da sorunlu kavşaklar yerinde incelendi!

Aydın'da sorunlu kavşaklar yerinde incelendi. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Çine'de Alabanda, hastane ve Cumalı Mahalle kavşaklarında incelemeler yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi akıllı kavşak çalışmalarına başladı!

Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi”ni Türkiye’de ilk kez İzmir’de devreye almak isteyen Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarına başladı.

Akıllı kavşaklar geliyor!

Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan ‘akıllı, çevreci, engelli dostu’ Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi Türkiye’de ilk kez İzmir’de pilot olarak uygulanıyor.

İzmir trafiği akıllı sistemle yönetilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği " Tam Adaptif Trafik Yönetim Denetim ve Bilgilendirme Sistemi "yle kavşaklar ve otoparklar 700 kameranın kullanılacağı akıllı sistem ile yönetilecek.

Akıllı Trafik Yönetim Sistemi İzmir trafiğini rahatlatacak!

İzmir ’ de uygulanacak “ Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ” ile yeraltına döşenen sensörler kavşak yoğunlukları anında ölçecek ve trafik lambalarının süreleri otomatik olarak ayarlanacak...

İzmir’e akıllı kavşaklar geliyor!

İzmir ’ de uygulanacak “ Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ” ile yeraltına döşenen sensörler kavşak yoğunlukları anında ölçecek ve trafik lambalarının süreleri otomatik olarak ayarlanacak...

İzmir trafiğini akıllı kavşak çözecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Trafik Yönetim Sistemi” ihalesine yapılan itirazlar, tam 2 yıllık gecikmeye yol açtı. KİK’in “itiraza red” kararının ardından belediye, ihaleyi kazanan Çek Cumhuriyeti konsorsiyumunu sözleşmeye davet etti

İzmir'de akıllı kavşak uygulaması başladı!

İzmir'de akıllı kavşak uygulaması başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yılda hayata geçireceği proje ile kavşaklar ve otoparklar yaklaşık 700 kameranın kullanılacağı akıllı sistem ile yönetilecek.

izmirde akıllı kavşaklar Haberi

izmirde akıllı kavşaklar


İzmir’de uygulanacak “Akıllı Trafik Yönetim Sistemi” ile yeraltına döşenen sensörler kavşak yoğunlukları anında ölçecek ve trafik lambalarının süreleri otomatik olarak ayarlanacak.


Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi” İzmir’de de uygulanacak.


Sistemin kurulumu için açılan ihaleyi kazanan Çek Cumhuriyeti’nden AZD Praha S.R.O. - Cross Zlın A.Ş. ortaklık girişimi, sözleşmeyi imzalamak üzere İzmir’e davet edildi.


Yakıt sarfiyatı azalacak


“Akıllı Trafik Yönetim Sistemi” ile kent içi trafikte “devrim gibi” bir uygulamaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sistemi 720 günde kente kazandıracak. Akıllı trafik yönetim sisteminde kavşaklar ve otoparklar, yaklaşık 700 kameranın kullanılacağı akıllı sistem ile yönetilecek. Kırmızı ışık, hız ve park ihlalleri, kurulan kameralar ile elektronik olarak denetlenecek. Kameralar ve sensörler aracılığıyla elde edilen trafik...