17 / 05 / 2024

izmirde çöpler yerin altına mı indi

izmirde çöpler yerin altına mı indi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp poşetlerinin doğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

Kordon ve Pasaport esnafına çöp uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp poşetlerinin doğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı, Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? şeklindeki soruların yanıtına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşte detaylar!

Kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?

Gayrimenkulün kiraya verilmesi, taşınmazın satılmasına engel bir durum yaratmıyor. Kiralanan bir taşınmazın sahibi, satış sonrası değişebiliyor. Peki, kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?

Zeytinburnu tramvay hattı yerin altına alınacak!

İBB Başkanı Topbaş, Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Zeytinburnu ilçesinden geçen kısımlarının yerin altına alınacağını açıkladı.

Eyüp Kulüpler Birliği Yeni Hizmet Binası açıldı!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kulüpler Birliği'nin (EKB) yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Eyüp Stadyumu Kompleksi içerisinde bulunan EKB binasının açılışına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı

5. Levent’te elektrik hatları yerin altına indi!

Torunlar GYO, 5. Levent projesinde tüm elektrik hattını yerin altına alıyor. İstanbul’un en büyük elektrik iletim sistemi dönüşümü olarak tanımlanan çalışma için 80 milyonlira harcanacak

Tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması için oy çokluğu yeterli oluyor. Peki, tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

İstimlak edilen yerin geri alınması!

İstimlak işlemlerinin düzenlendiği Kamulaştırma Kanunu gereğince bazı hallerde istimlak edilen yer geri verilebiliyor. Peki, istimlak edilen mal sahibinin geri alma hakkı var mı? İşte istimlak edilen yerin geri alınması..

Yola terk edilen yerin iadesi mümkün mü?

Yola terk; yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, İmar Kanununun 18. maddesi gereğince uygulama yapılmamış bir yerde yola terk edilen yerin iadesi mümkün mü?

Çorlu'da elektrik telleri yerin altına alınıyor!

TREDAŞ görevlileri elektrik direklerinde bulunan kabloları yerin altına alacaklarını belirtti. çalışmaları kısa bir şiire sonra sonlanacakken elektrik direklerinde bulunan kabloların yerin altına alınmasıyla çevrede güzel bir görüntü de oluşacak.

Konak Tüneli'nde çalışan işçiler yerin 110 metre altında iftar yaptı!

Türkiye'nin en büyük şehir içi tünel projelerinden olan Konak Tüneli'nde çalışan işçiler, yerin 110 metre altında iftar bereketini birlikte yaşadı. Proje, ramazan ayında da hız kesmeden devam ediyor.

İmar planı askı süresi nedir?

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana imar planı deniyor. İmar planı askı süresi nedir?

İmar planı revizyonu nedir?

İmar uygulaması yapılacak yerin yapı adalarını,yoğunluk ve düzenini,yolları uyulamaya tabi tutulacak diğer ayrıntıları gösteren plana imar planı deniyor. Peki, imar planı revizyonu nedir?

3. havalimanının bataklık sorununu dünyanın en iyi zemin etütçüleri çözecek!

İstanbul'un üçüncü havalimanının yapılacağı yerin altının bataklık çıkması, ihaleyi kazanan konsorsiyumu harekete geçirdi. Konsorsiyum sorunu çözmek için dünyanın en iyi zemin etütçüleri ile çalışmaya başladı

izmirde çöpler yerin altına mı indi Haberi

izmirde çöpler yerin altına mı indi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerine sığmayan büyük çöp poşetlerinin günde üç kez geçecek kamyona verilmesini istedi zmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1. Kordon'a yaptığı yeraltı çöp konteynırlan verimli kullanılamadı. Restoranlar çöplerini büyük poşetlere topladığından konteynırlann girişine sığmadı, birsüre sonra da açığa bırakılmaya başlandı. Bıınun üzerine Belediye yeni bir uygulamaya gitti, bilgilendirme broşürü hazırladı. Büyükşehir Belediyesi, broşürleri Kordon ve Pasaport'taki esnafa tek tek dağıttı. İşyeri sahipleri ve çalışanlarına daha temiz bir çevre için, çöplerin belli kurallara uyularak atılması gerektiği hakkında kısa bilgilendirme de yapan belediye ekipleri, yeni sistemin sağlıklı çalışması için konteynerlerin kullanımında daha özenli olunmasını ve konteynerlere sığmayan büyük çöp poşetlerinin 23 Haziran 2014 Pazartesi'den itibaren günde üç kez geçecek çöp kamyonlarına atılmasını istedi. 

Çöp...